Doelbeleggen wint opnieuw Gouden Stier

 

 

Doelbeleggen beschikt over de beste service voor mensen met een lijfrente- of pensioenkapitaal en biedt hen de hoogste klanttevredenheid. Daartoe heeft de vermogensbeheerder de prestigieuze award ‘IEX Gouden Stier 2023’ ontvangen. Opnieuw, want Doelbeleggen won de award in de jaren 2018 t/m 2022 vier keer eerder voor ‘Beste online beleggingsoplossing’.

Die onderscheiding kwam tot stand op basis van beoordelingen van meer dan 5.000 beleggers. Doelbeleggen behoorde dit jaar opnieuw tot de beste keuzes in de categorie ‘Beste online beleggingsoplossing’ en de nieuwe categorie-overstijgende ‘Best gewaardeerd platform’.

De nominatie voor ‘Beste klantenservice en klanttevredenheid’ leidde donderdagavond daadwerkelijk tot het winnen van de ‘IEX Gouden Stier 2023’. De onderscheiding is gebaseerd op klantenwaarderingen. In het Amsterdamse cultuurhuis Felix Meritis werd de prijs namens Doelbeleggen in ontvangst genomen door Tjade Groot.

Meer beleggen met lijfrente

“Steeds meer mensen kiezen voor een lijfrente op basis van beleggen, niet alleen in de opbouwfase maar ook in de uitkeringsfase”, zo licht Tjade Groot toe. “De meeste beleggingsoplossingen voor aanvullend pensioen sluiten echter matig aan bij de wensen van jonggepensioneerden. Het resultaat daarvan is dat de hoogste uitkeringen vaak pas op latere leeftijd komen. Wij draaien deze volgorde om.”

Klanttevredenheid

Reden voor het winnen van de IEX Gouden Stier 2023 is dat Doelbeleggen klanten realistische verwachtingen schetst maar tegelijkertijd ernaar streeft om die verwachtingen te overtreffen. Met beleggingsresultaten maar ook op de totale klantbeleving. “Mensen moeten weloverwogen keuzes kunnen maken. Daarom hebben we in 2023 een nieuw communicatieplatform ingericht. Onze klantinformatie is completer en gerichter. Het platform analyseert behoeftes van zowel prospects als klanten en serveert relevante en aanvullende informatie als daarom wordt gevraagd.”

Aansluitend op het online platform van Doelbeleggen verstrekken expert advies aan klanten. “We beantwoorden vragen via onze adviesdesk. Hiervoor kan online een bel- of video-afspraak worden gemaakt met gecertificeerde adviseurs. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden.” Die adviseurs zijn Certified Financial Planner, DSi-gecertificeerd beleggingsadviseur of WFT-pensioenadviseur.

Persoonlijke betrokkenheid

Hoewel Doelbeleggen primair een online beleggingsoplossing is, onderscheidt de vermogensbeheerder zich juist op persoonlijke betrokkenheid. “We zijn voortdurend in contact met onze klanten”, licht Groot toe. “We communiceren gedurende de gehele looptijd over de haalbaarheid van het beleggingsdoel en sturen desgevraagd bij. We informeren ze over mogelijke fiscale voordelen en beleggingskansen die ontstaan door nieuwe wetgeving. We balanceren de beleggingsportefeuille, verrekenen of vragen dividendbelasting terug en passen het beleggingsrisico aan de leeftijd van de klant aan (lifecyclebeleggen). En we ondersteunen met beleggingsadvies van pensioenspecialisten.”