De Zeeuwse en De Goudse halen ruim vier ton op voor Stichting ALS

De Zeeuwse en De Goudse strijden samen tegen ALS. Halverwege 2022 werd bij Leo Remijn, directeur van de Middelburgse verzekeraar, ALS geconstateerd. De vele geschokte collega’s besloten om voor – en samen met – hun directeur in actie te komen en zamelden in een jaar tijd een bedrag van ruim vier ton in, voor de strijd tegen deze nu nog ongeneselijke ziekte. Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van moederbedrijf De Goudse Verzekeringen, deelde dit op 24 november mee.

De bekendmaking van het eindbedrag vond plaats tijdens het slotevenement van een jaar vol kleine en grote activiteiten. Variërend van een grootschalige spinningmarathon, een wielerronde en een hippisch event tot een wedstrijd van Sparta Rotterdam, de club waarvan De Goudse hoofdsponsor is, tegen het Belgische Zulte Waregem. Ter afsluiting van het jaar maakten de collega’s van het verzekeringsbedrijf op vrijdag 24 november een symbolische wandeling door Middelburg, daarbij voorzien van oranje lichtjes, als verwijzing naar Stichting ALS.

Twee keer € 202.020,- voor ALS Nederland

Bij die gelegenheid liet Bouwmeester weten dat alle ontplooide initiatieven samen € 202.020,- hebben opgeleverd. Hij voegde daaraan toe dat De Zeeuwse en De Goudse hebben besloten dit bedrag samen te verdubbelen, zodat de Stichting ALS Nederland een gift van € 404.040,- tegemoet kan zien. “Wij zijn bijzonder trots op wat uiteenlopende medewerkers dit jaar tot stand hebben gebracht. Het gaf ons naast alle machteloosheid en verslagenheid weer een doel om voor te vechten, al overheerst nog steeds het verdriet over het effect van ALS op onze collega en vriend.”

Afgelopen juli moest Leo Remijn zijn directeurschap bij De Zeeuwse definitief opgeven. “Wat dit jaar betreft zijn onze evenementen voorbij’,. ‘Maar we blijven vastberaden om bij te dragen aan een wereld zonder ALS”,  zegt zijn opvolger Edwin Ganzeman