Coalition: Middelgrote bedrijven in VK kritisch op cyberverzekering

 

Uit een onderzoek van Coalition, een aanbieder van cyberverzekeringen, blijkt dat veel IT-beveiligingsleiders in middelgrote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk kritisch  zijn op de cyberverzekeringen die in de verzekeringsmarkt worden aangeboden  en dat slechts één op de vijf respondenten (19%) er positieve ervaringen mee heeft.

Uit het nieuwe onderzoek blijkt tevens dat IT-beveiligingsleiders van middelgrote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zich steeds meer zorgen maken over cyberaanvallen nu financiële en andere zakelijke transacties voornamelijk online plaatsvinden. Het rapport, dat eerder dit jaar werd uitgevoerd onder 500 senior cyberbeveiligingsfunctionarissen die werkzaam zijn bij middelgrote bedrijven in Engeland, Schotland en Wales, onthulde dat 87,6% van de cyberprofessionals een cyberaanval had meegemaakt in hun huidige of vorige functie. Dit toont volgens de onderzoekers niet alleen de brede behoefte aan bam investeringen in cyberbeveiliging , maar ook de behoefte aan cyberverzekeringen om de kosten van deze cyberaanvallen te dekken.

Gevraagd naar hun mening over cyberverzekeringen, zei 30,6% dat het moeilijk was om de vereiste informatie aan verzekeraars te verstrekken en 25% vond dat verzekeraars te weinig expertise hadden op het gebied van cyberbeveiliging. Met betrekking tot de uitgaven voor cyberverdediging gaf 43,4% van de ondervraagden aan over onvoldoende middelen te beschikken om zich adequaat te beschermen tegen cyberbedreigingen.

Tom Draper, Coalition’s UK Head of Insurance: “Onze resultaten laten zien dat veel IT-afdelingen cyberverzekeringen momenteel meer zien als ‘nice to have‘ en niet als een belangrijke pijler in hun cyberriskmanagementstrategie. De resultaten tonen ook aan  dat bedrijven te weinig geld hebben om zich te beschermen tegen cyberdreigingen en  suggereren bovendien dat bedrijven onder de indruk zijn van hun opties en ervaringen. De boodschap die luid en duidelijk overkomt, is dat de Britse cyberverzekeringssector beter moet worden in het contact met klanten. Door IT-beveiliging in het verzekeringsgesprek te brengen, kunnen verzekeraars en makelaars het vertrouwen in cyberverzekeringen vergroten en de waarde ervan beter aantonen.”