Chubb’s ‘The Spectre of Disruption ‘-rapport: Meer begrip ontwikkelen voor kritieke multi-tier supply chains

Bedrijven moeten een beter begrip ontwikkelen van de samenstelling van kritieke multi-tier supply chains zodat ze de impact van verstoringen kunnen beperken, aldus een nieuw rapport van Chubb in het Verenigd Koninkrijk. The Spectrehubb lanceert rapport over wereldwijde leveringsketenrisico’s of Disruption is een tweedelige serie over huidige en opkomende risico’s in de toeleveringsketen. Het analyseert het huidige internationale risicolandschap van de toeleveringsketen en gaat in op enkele van de belangrijkste problemen waarmee bedrijven over de hele wereld worden geconfronteerd.

In de afgelopen jaren hebben door de mens veroorzaakte rampen en natuurrampen, samen met geopolitieke gebeurtenissen, zoals Brexit, COVID-19, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de stijgende inflatie en het risico van een wereldwijde recessie, bedrijven te maken gekregen met een ongekende verstoring van just-in-time (JIT) supply chain-modellen. Dit omvat massale tekorten aan arbeidskrachten en goederen, containerkosten, toegang tot energie en andere lokale factoren zoals stakingen van werknemers en congestie van havens.

Het eerste verslag in de reeks onderzoekt de zich ontwikkelende trends, oorzaken en gevolgen en wat deze betekenen voor het bedrijfsleven in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. In het tweede rapport wordt onderzocht hoe organisaties veerkracht kunnen opbouwen in hun toeleveringsketens door middel van robuuste risicobeperking, inclusief strategieën om risico- en toeleveringsketenmanagers in staat te stellen zich voor te bereiden op het onbekende, risicobeheercapaciteiten te ontwikkelen en operationele kracht op te bouwen.

Peter Kelderman, Marine Risk Management Leader, Chubb Europe en co-auteur van het rapport zegt: “De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat robuust riskmanagement en bedrijfsweerbaarheidsstrategieën cruciaal zijn voor het toekomstbestendig maken van toeleveringsketens. Deze reeks rapporten toont aan hoe belangrijk het is voor wereldwijde bedrijven om inzicht te hebben in de zich ontwikkelende risico’s in hun toeleveringsketens en om uitgerust te zijn met de juiste strategieën en ondersteuning om hun blootstelling aan bedrijfsschade te beperken.” Het rapport ishere beschikbaar