Chubb lanceert wereldwijd platform voor transactional risks om zijn internationale aanwezigheid uit te breiden

 

Chubb heeft  een wereldwijd platform gelanceerd  voor transactional risks, risico’s die voor kopers of verkopers  verbonden zijn aan fusies en overnames, om aansprakelijkheidsverzekeringen voor transactionele risico’s aan te bieden op internationale markten. Chubb heeft Josh Cowen benoemd tot Senior Vice President, International Transactional Risk om dit initiatief vanuit Londen te leiden. Cowen, een doorgewinterde verzekeraar op het gebied van fusies en overnames (M&A), zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van een team van verzekeraars dat zich richt op warranty- & indeminity-, tax- &  contingent liability-prducten  in rechtsgebieden buiten Noord-Amerika.

 

Chubb’s bestaande Noord-Amerikaanse activiteiten zullen worden uitgebreid met Cowen in Londen. Het wereldwijde platform voor transactional risks zal zich richten op het voldoen aan de behoeften van makelaarspartners en klanten die een wereldwijde aanwezigheid en operationele footprint nodig hebben om hun wereldwijde fusies en overnames te ondersteunen. Het platform zal wereldwijd opereren met één managementteam onder leiding van Edward Markovich, Executive Vice President, Chubb Transactional Risk, en zal gebruik maken van een gecoördineerde en consistente strategie en benadering van acceptatie.

“Chubb is to support our broker partners and clients with transactional risk solutions in jurisdictions across the world with our new international business lead,” said Markovich. “Josh’s deep understanding of transactional risk underwriting, and leadership experience sourcing and leading M&A insurance placements will complement our goal to grow our transactional risk practice as a global platform.”

“Chubb is goed geëquipeerd om onze makelaarspartners en klanten te ondersteunen met transactional risks-oplossingen in rechtsgebieden over de hele wereld met onze nieuwe internationale business lead”, zegt Markovich. “Josh’s diepgaande kennis van het verzekeren van transactional risks  en zijn leiderschapservaring met het vinden en leiden van M&A-verzekeringen vormen een aanvulling op ons doel om onze transactionele risicopraktijk als wereldwijd platform te laten groeien.”