Chubb kondigt Global Climate Business Unit aan om klimaatverandering te helpen bestrijden en beheersen

Chubb heeft een nieuwe wereldwijde klimaat business unit gelanceerd, die gebruik maakt van de uitgebreide technische mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van underwriting en risk engineering en die Chubb units samenbrengt die zich bezighouden met traditionele, alternatieve en hernieuwbare energie, klimaattechnologie, agribusiness en risk engineering diensten.  

                 Nieuwe business unit zal een volledig spectrum van verzekeringsproducten en -diensten aanbieden aan bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling of toepassing van nieuwe technologieën en processen die de afhankelijkheid van koolstof helpen verminderen. Het zal ook diensten voor riskmangement en veerkracht leveren om hen te helpen de gevolgen van de klimaatverandering te beheersen. Samen genereerden deze bedrijven in 2022 al meer dan $ 675 miljoen aan premie-inkomsten voor Chubb.

“Na vele maanden van doordacht overleg, kondigen we vandaag een uitgebreid engagement aan om de overgang naar netto nul te ondersteunen in antwoord op de toenemende klimaatuitdagingen,” zei Evan G. Greenberg, voorzitter en Chief Executive Officer. “In de komende maanden kunt u extra mogelijkheden van Chubb verwachten om onze klanten in alle sectoren te ondersteunen bij hun streven naar meer CO2-neutraliteit en veerkracht tegen de dreiging van een veranderend klimaat.” 

De nieuwe Global Climate Business Unit zal mede worden geleid door twee ervaren senior leiders van Chubb. Matthew McMullin, gevestigd in Whitehouse Station, New Jersey, is benoemd tot North America Leader van de Chubb Global Climate Practice. Matthew Hardy, gevestigd in Londen, is benoemd tot Chubb Overseas General (COG) Leader, die alle markten buiten de VS, Canada en Bermuda vertegenwoordigt.  

 “Naast het feit dat we al een derde van de Global CleanTech 100-bedrijven verzekeren, schrijven we al meer dan 20 jaar bedrijven in hernieuwbare en alternatieve energie en houden we gelijke tred met de snel evoluerende technologieën”, aldus McMullin. “De nieuwe business zal een grotere appetijt en aanvullende op maat gemaakte verzekeringsproducten en aanverwante diensten zien om de overgang van op koolwaterstof gebaseerde brandstoffen naar milieuvriendelijke en hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen verder te ondersteunen.” 

“Onze lokale aanwezigheid in 54 landen en gebieden stelt ons in staat om voorop te lopen bij nieuwe technologische ontwikkelingen, waaronder AgriTech in Latijns-Amerika, elektrische voertuigen in Europa en productie in Azië, aangezien elk gebied bijdraagt aan de wereldwijde netto nul-doelstelling en op verschillende manieren innoveert,” voegde Hardy toe. “Met een volledig spectrum aan oplossingen, toegewijde verzekeraars en risico-ingenieurs kunnen we inspelen op de behoeften van onze klanten, hoe complex ook.” 

McMullin, die zijn rol als Energy Industry Practice Leader voor Noord-Amerika zal behouden, kwam in 2008 bij Chubb. Hij bekleedde verschillende functies bij Global Casualty voordat hij in juni 2021 toetrad tot de Commercial Insurance Energy Industry Practice, waar hij verantwoordelijk was voor de acceptatieportefeuille van de divisie. 

Hardy, voorheen Executive Vice President, Energy, voor COG, heeft bijna 30 jaar ervaring in de verzekeringsindustrie. Sinds hij in 1996 bij het bedrijf kwam, heeft hij verschillende energiefuncties bekleed, waaronder Head of Onshore en Chief Underwriting Officer, Energy, voor COG.  

McMullin en Hardy zullen samenwerken met de nieuwe Global Climate Officer van Chubb, Margaret Peloso, die bij Chubb in dienst komt van Vinson & Elkins, waar zij werkzaam was als advocaat, Lead Sustainability Partner en bestuurslid is van het Environmental Law Institute. Peloso heeft een doctoraat in milieukunde van Duke University. 

Meer informatie over Chubb’s nieuwe Global Climate Business vindt u op www.chubb.com/climate