Britse autoverzekeringssector boekt beste resultaat in 33 jaar, maar komende jaren zullen verliesgevend zijn

De Britse autoverzekeringssector heeft vorig jaar het beste resultaat geboekt in de 33 jaar dat consultancybedrijf EY in haar jaarlijkse UK Motor Insurance Results hier onderzoek naar doet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd een positief resultaat geboekt met een combined ratio van 94,8%, twee procentpunten beter dan in 2017.

Het is overigens pas de vijfde keer in 33 jaar dat de autoverzekeringssector een jaar afsloot met een positief verzekeringstechnisch resultaat. Het goede resultaat werd overigens bereikt hoewel de verzekeringspremies na een stijging in 2017 met 8,7% vorig jaar gemiddeld daalden met 3%. Hierdoor betaalden Britse automobilisten vorig jaar gemiddeld £ 15 pond minder aan verzekeringspremie dan in 2017.

EY voorspelt voor de komende jaren dat het premieniveau laag blijft ondanks een toename van de schadelast en de hevige prijsconcurrentie. “Ondanks de goede resultaten in 2019 zijn de vooruitzichten voor autoverzekeraars de komende twee jaar minder gunstig en moet zelfs rekening worden gehouden met verzekeringstechnische verliezen  van 104.7% in 2019 and 107.6% in 2020”, zegt Tony Sault, UK General Insurance Market Lead bij EY