Baloise draagt marine portefeuille over aan DUPI, ook Marine & Transport Team maakt overstap

 

Op 29 maart 2024 sloten DUPI Underwriting Agencies B.V. en Baloise Belgium nv een overeenkomst op basis waarvan DUPI de vernieuwingsrechten op de Marine en Transport portefeuille van Baloise Belgium zal verwerven en zo haar positie in de Marine verzekeringssector zal versterken.

Deze stap omvat de overgang van het 17 medewerkers tellende Baloise’s Marine team naar DUPI, waardoor hun capaciteit om de Belgische Marine portefeuille te verzekeren, claims te beheren en de administratie af te handelen wordt vergroot.

Baloise optimaliseert focusgebieden

Baloise past zich voortdurend aan veranderingen in de markt aan en optimaliseert haar focusgebieden. Deze strategische verschuiving naar haar kernactiviteiten in de segmenten leven en niet-leven heeft als doel klanten superieure producten en diensten aan te bieden.

Christophe Hamal, CEO van Baloise, benadrukt deze overgang: “Baloise België bouwde een jarenlange ervaring en een sterke expertise op in Marine, waardoor we een mooi marktaandeel bestendigden. Om in de huidige uitdagende Marine-business onze portefeuille en activiteiten verder te laten ontwikkelen, ook internationaal, hebben we beslist de sterktes van Baloise en DUPI te koppelen en de renewal rights van de marine portefeuille over te dragen aan DUPI. Baloise werkt al jaren goed samen met DUPI en is ervan overtuigd dat DUPI de Marine klanten met dezelfde expertise en klantgerichtheid zal ondersteunen.

DUPI breidt internationale aanwezigheid uit

DUPI, sinds lange tijd een samenwerkingspartner van Baloise en gespecialiseerd in Marine en CAR/Engineering, is hard op weg om haar internationale aanwezigheid uit te breiden. DUPI, dat al toonaangevend is in de Marine- en Transportverzekeringssector in Nederland, breidt nu ook zijn aanwezigheid in andere Noord-Europese landen uit.

Anton Cornel, CCO DUPI: ‘’Het Baloise Marine Team staat bekend om haar sterke, gespecialiseerde en deskundige aanpak. Hun toetreding is een belangrijke stap in DUPI’s strategie om een belangrijke speler te worden voor ondernemers binnen onze bekende verzekeringsmarkten in Europa. We kijken ernaar uit om ons gezamenlijk netwerk en capaciteiten te benutten in het aanbieden van onze service aan makelaars en hun klanten in de maritieme verzekeringssector.’’

Ondersteund door SMA SA

De overname van de renewal rights betekent dat DUPI de huidige polissen van Baloise kan verlengen, ondersteund door de verzekeringstechnische capaciteit en financiële kracht van SMA SA, een dochteronderneming van SMABTP (S&P A+ rated, stable outlook). De integratie vormt een aanzienlijke Marine portefeuille ter waarde van ongeveer EUR 200 miljoen, waarmee DUPI zich positioneert als een toonaangevende Marine Managing General Agent in Europa.