Apollo lanceert het eerste captive syndicaat bij Lloyd’s

De Britse verzekeringsgroep Apollo Syndicate Management Ltd (‘Apollo’) heeft  de lancering aangekondigd van het eerste captive syndicaat  bij Lloyd’s. “Dit captive syndicaat, beheerd door Apollo in samenwerking met een grote wereldwijde klant, is de nieuwste ontwikkeling in Apollo’s missie om haar uitgebreide marktaanbod en toonaangevende managing agency diensten te laten groeien”, benadrukt de groep

De lancering betekent de start van Lloyd’s nieuwe initiatief waarbij grote captive klanten risico’s kunnen behouden via hun eigen Lloyd’s syndicaat, in plaats van via meer traditionele captive modellen. Dit vergroot de flexibiliteit van risk retention aanzienlijk en stelt klanten in staat om te profiteren van wat hun eigen Lloyd’s syndicaat te bieden heeft.

Deze nieuwste ontwikkeling in Apollo’s diverse managing agency portfolio volgt op recente lanceringen, waaronder Envelop SPA 1925, ASR Syndicate 2454 en NormanMax Syndicate 3939. David Ibeson, Group CEO “De oprichting van het eerste captive syndicaat is een geweldige prestatie voor onze klant, Apollo, en onze sector. We zijn bijzonder trots op deze mijlpaal en de manier waarop het Apollo’s reputatie versterkt voor het leveren van marktleidende innovatie bij Lloyd’s.”

Andrew Gray, Directeur van Strategic Partner Syndicates, voegt toe: “ Apollo’s flexibele en op maat gemaakte managing agency diensten stellen onze strategische partners in staat om te profiteren van onze innovatieve, collaboratieve en ondernemende benadering van underwriting en onze succesvolle staat van dienst in het opzetten en managen van Lloyd’s syndicaten. Deze laatste prestatie is een enorm bewijs van het teamwork van alle partijen. We kijken uit naar verdere successen in 2024 en daarna.”

Dawn Miller, Commercieel Directeur, Lloyd’s: “We zijn verheugd om Captive Syndicate 1100 te verwelkomen, het eerste syndicaat dat wordt gelanceerd onder Lloyd’s herziene Captive syndicaatmodel. In het kader van onze voortdurende inspanningen om onze klanten gespecialiseerde risico-oplossingen te bieden, hebben wij ernaar gestreefd onze captive structuur af te stemmen op de behoeften van derden die toegang willen krijgen tot operationele voordelen via Lloyd’s wereldwijde verzekeringsexpertise, licentienetwerk en ratings van financiële kracht. We kijken ernaar uit om in de nabije