Aon verwerft AI-platform om klanten met wagenparken en mobiliteit te helpen betere beslissingen te nemen


Aon heeft Humn.ai’s technologische activa en intellectuele eigendom overgenomen om de zakelijke vlootpropositie van het bedrijf te versterken.

“Het is belangrijker dan ooit voor onze klanten op het gebied van wagenparken en mobiliteit om toegang te hebben tot datagestuurde inzichten en tools die hun risico- en bedrijfsstrategieën ondersteunen”, zegt Jillian Slyfield, chief innovation officer bij Aon. “De overname is een bewijs van onze voortdurende investeringen in technologie om innovatieve aanbiedingen te ontwikkelen die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Deze nieuwe mogelijkheid biedt klanten van Aon een realtime overzicht van de prestaties van bedrijfswagenparken, zodat ze betere beslissingen kunnen nemen om het aantal ongevallen te verminderen en de totale risicokosten te verlagen. Terwijl de totale risico- en verzekeringskosten worden beheerd, biedt het platform op basis van kunstmatige intelligentie bruikbare inzichten op basis van bestuurders-, voertuig- en contextuele gegevens om zowel traditionele wagenparken als wagenparken met een gedeelde economie te helpen.

Deze investering bouwt voort op Aon’s marktleidende positie door het verder ontwikkelen van zijn toonaangevende analyses, inzichten en technologie om klanten in de wagenpark- en mobiliteitssector te bedienen. Aon breidt nu het bereik van deze technologie uit om een uitgebreide risicoanalysesuite te lanceren die zeer gepersonaliseerde datagestuurde inzichten zal leveren op het niveau van de portefeuille, de vloot en de bestuurder.

“Bedrijfsmodellen voor wagenparken en mobiliteit vereisen datagestuurde inzichten en op maat gemaakte opties voor risico-overdracht om hun volledige potentieel te ontsluiten,” zegt Curtis Scott, executive vice president van Future Mobility and Digital Economy bij Aon. “De aankondiging van de overname versnelt onze vooruitgang in het leveren van gedifferentieerde waarde door het samenvoegen van klant-, vervoerder- en milieugegevens om onze klanten te helpen hun wagenparken beter te begrijpen en groei en prestaties te stimuleren.”