Aon maakt met HighTechXL start-ups en scale-ups risicobewust en verzekerbaar

AON gaat een duurzame samenwerking aan met HighTechXL om start-ups en scale-ups te helpen met het ontwikkelen van hun risicomanagement. Gedurende het HighTechXL-programma leren start-ups en scale-ups wat hun risico’s zijn en vooral hoe hun risico’s zich kunnen ontwikkelen. Op deze manier worden ondernemers bewust gemaakt van risico’s en ook hoe ze hiermee kunnen omgaan. Aan het eind van het programma faciliteert Aon deze ondernemers met een unieke verzekeringsoplossing.

“We maken de bedrijven ‘risk ready’ en geven hen toegang tot een selectie van verzekeraars die gezamenlijk het risico dragen. Samen stimuleren wij zo innovatie en de verdere groei van de start-ups en scale-ups,” legt Astrid van Helvoort, director Business Development Brainport Eindhoven bij Aon, uit.

John Bell, CEO van HighTechXL zegt: “HighTechXL creëert start-ups die grote maatschappelijke uitdagingen aanpakken, zoals klimaatverandering, veiligheid, gezondheidszorg en energietransitie. Wij maken gebruik van het unieke talent en de expertise in ons ecosysteem”. De start-ups en scale-ups worden in het deep-tech venture building programma van HighTechXL klaargestoomd om snel en concurrerend te blijven groeien. Gedurende het programma worden ze in contact gebracht met investeerders en mentoren die hen daarbij helpen.