Allianz: Overname zakelijke schadeportefeuille Aegon is rondDe overname van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon door Allianz is officieel goedgekeurd door De Nederlandsche Bank N.V. en de Autoriteit Consument & Markt. Daarmee vindt op vrijdag 1 juli a.s.  de portefeuilleoverdracht plaats. Vanaf dat moment is Allianz risicodrager van Aegons actieve zakelijke schadeportefeuille met een premievolume van circa 90 miljoen euro en twee run–off portefeuilles. Ongeveer 70 medewerkers van Aegon, die deze portefeuilles beheren, stappen over naar Allianz.

Allianz ziet deze overname als een mooie kans om te groeien in de zakelijke markt. Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “Om dit te bereiken is veel werk verzet. We zien vandaag als het startpunt om onze service en productaanbod voor zakelijk Nederland verder uit te breiden en onze samenwerking met het intermediair te intensiveren. De samenwerking met Aegon is goed verlopen en wij bedanken hen hiervoor.” Marco Keim, CEO Aegon Nederland: “Wij zijn blij met de professionele manier waarop wij ons zakelijke schadebedrijf hebben kunnen overdragen aan Allianz. Twee belangrijke doelen zijn gehaald. Het is ons gelukt onze klanten continuïteit te bieden en voor onze medewerkers is er nieuw toekomstperspectief. De focus van ons schadebedrijf ligt nu volledig op inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen.”

In totaal neemt Allianz ruim 60.000 zakelijke schadeklanten van Aegon over. Ook de bij de portefeuilles betrokken medewerkers maken een overstap naar Allianz. Daardoor is de operationele continuïteit gewaarborgd. Allianz stelt alles in het werk om de impact van de overname voor klanten en adviseurs zo beperkt mogelijk te houden. Met de overstap van de medewerkers wordt gezorgd voor behoud van de kwaliteit van dienstverlening, persoonlijke contacten en borging van dossierkennis.