Allianz Direct: Een op de vijf Nederlanders vindt het moeilijk om naar een andere verzekeraar over te stappen

Van baan wisselen, een ander huis kopen of het beëindigen van een relatie: Nederlanders vinden het vaak moeilijk om de juiste keuze te maken. Uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat ruim een derde (36%) van de Nederlanders zichzelf een twijfelaar noemt. Daarnaast denkt twee derde (66%) lang na over grote aankopen en een derde (33%) stelt keuzes weleens uit. Bovendien heeft een vijfde (19%) moeite met het overstappen naar een andere verzekeraar.

Onderbuikgevoel of het lot
Om de keuze makkelijker te maken vraagt meer dan de helft (55%) meestal advies van anderen en 57% maakt keuzes vooral op gevoel. Ruim een kwart (27%) van de Nederlanders vertrouwt op het lot bij het maken van een keuze, en gooit een muntje op. Maar zelfs dan kan de juiste keuze maken pittig zijn: een grote meerderheid (86%) heeft weleens te maken met keuzespijt.

De top 7 moeilijkste keuzes volgens Nederlanders:
Het beëindigen van een relatie (62%)
Het kopen van een nieuw huis (48%)
Het wisselen van een baan (44%)
Het kiezen van een opleiding (27%)
Het kopen van een auto (27%)
De keuze voor wel of geen
kinderen (22%)
Het overstappen van verzekeraar (19%)
Switchen van verzekeraar
Dat het overstappen van verzekeraar niet als moeilijk wordt beschouwd, blijkt ook uit de hoeveelheid overstappers als het gaat om de autoverzekering. Maar liefst 56% geeft aan weleens gewisseld te zijn van autoverzekeraar. De meest genoemde redenen hiervoor zijn een betere prijs-kwaliteitverhouding elders (49%), omdat de verzekering te duur werd (36%) of het kopen van een nieuwe auto (18%).

Degenen die nog nooit zijn overgestapt, geven als reden dat het te veel tijd kost (36%) en bij een kwart leidt het tot keuzestress (26%).“” Zeker nu de prijzen stijgen, is het raadzaam om na te gaan of overstappen naar een andere verzekeraar loont. Welke verzekering het beste bij je past, hangt af van veel verschillende factoren. De slimste keuze is de keuze die de beste waarde voor je geld biedt. Het maken van deze slimme keuze hoeft helemaal niet veel tijd te kosten,aldus Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct.

It’s not hard to be smart
Het onderzoek is onderdeel van de nieuwe campagne van Allianz Direct ‘It’s not hard to be smart’. Hiermee wil de verzekeraar consumenten laten inzien dat het maken van slimme keuzes niet moeilijk hoeft te zijn. Allianz Direct maakt deze keuze slim en eenvoudig, met uitstekende dekking, snelle afhandeling van claims en een 24/7 bereikbare helpdesk. ‘It’s not hard to be smart’  benadrukt dat de slimme keuze om je bij Allianz Direct te verzekeren, een voor de hand liggende beslissing is.

Zie hier campagnevideo: https://youtu.be/yQUt7eh3jOw