AGCS ziet behoefte aan zakelijke milieuschadeverzekeringen toenemen

 

. “Als een gevolg van de progressieve veranderingen in de wetgeving, handhaving en de toegenomen globalisering van het bedrijfsleven, is de behoefte aan commerciële milieuverzekeringen toegenomen. Vooral in de volwassen markten van de Verenigde Staten en Europa is hier sprake van.Boetes of sancties zijn manieren waarop lokale toezichthouders enerzijds proberen de lokale standaard te behouden of verbeteren, alsook het bewustzijn te verhogen”, “, stelt Arthur Lu, hoofd  Environmental Impairment Liability (EIL) van AGCS

Milieurisico’s en wijzigingen in de wetgeving houden volgens AGCS niet op bij de landsgrenzen. Meer internationale corporates worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen bij de expansie naar andere gebieden. Opkomende regio’s zoals Oost-Europa, Azië, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika zijn getuige van een groeiende trend in EIL vereisten, met name in landen waar een EIL dekking verplicht is.”We zien absoluut een stijging in de vraag naar wereldwijde capaciteit”, voegt Lu toe. “Voornamelijk in volwassen markten waar risicomanagers wereldwijde programma’s inkopen met daarbij afgifte van lokale polissen in non-admitted landen.”

AGCS gaat als gevolg van bovengenoemde ontwikkelingen zijn wereldwijde Environmental Impairment Liability (EIL) team uitbreiden met nieuwe senior professionals in de Mediterrane en Noord-Amerikaanse regio’s. In de Mediterrane regio is Dámaso Alvarez Peña (foto), afkomstig van Chubb,  aangesteld als Hoofd EIL Med Regio. Hij zal gevestigd zijn in Madrid. In Noord-Amerika vult Ken Baker het team aan als toegewijd claims specialist in New York. Baker heeft bijna een decennium ervaring in technische claims bij AIG en   Marsh USA. Bovendien sluiten Nicole Baker (Houston) en Steve Tagert (Philidelphia) zich aan als executive underwriters;  .