Achmea wint als eerste Nederlands bedrijf een Golden Dolphin in Cannes ; Goud in de categorie Corporate Image Films, Zilver bij Branded Content Videos en een Grand Prix prijs voor Best Corporate Media bij Cannes Corporate Media & TV Awards

Bij de prestigieuze Cannes Corporate Media & TV Awards heeft Achmea met haar corporate movie ‘Samen Leven volgens Achmea’ prijzen gewonnen in drie categorieën. Achmea heeft goud gewonnen in de categorie ‘Corporate image films’ en zilver in de categorie ‘Branded content videos’. Nog nooit eerder heeft een Nederlands bedrijf de Golden Dolphin in de categorie Corporate Image Films gewonnen. Ten slotte heeft de film ook een van de twee Grand Prix prijzen gewonnen voor ‘Best Corporate Media’. De laatste keer dat deze door een Nederlands productie bedrijf is gewonnen was in 2010.

 Jan Wiercx, Senior Communicatieadviseur bij Achmea: “Heel erg gaaf dat we met de film deze bijzondere prijzen in Cannes hebben gewonnen. Extra bijzonder natuurlijk dat wij het eerste Nederlandse bedrijf zijn dat deze Dolphin wint. Daar zijn we heel erg trots op.” 

De film draait om de bijdrage die Achmea kan én wil leveren. Er zijn als mensen ons nodig hebben. Wiercx: “Dat is waar we bij Achmea elke dag voor gaan. Samen Leven volgens Achmea betekent met elkaar ervoor zorgen dat het leven van mensen door kan gaan, ook als het even tegenzit. Wat ik zo bijzonder vind is dat we ook het lef hebben gehad om een film te maken waarin we laten zien dat het soms mis gaat. We hebben ook tegenslag en tegenspoed in beeld durven brengen. Veel bedrijfsfilms laten alleen het ‘mooie plaatje’ zien en gaan van ‘goed’, naar ‘beter’, naar ‘best’. Er is lef voor nodig om ook de downside te laten zien, dat is de kracht van ‘true storytelling’ en maakt het verhaal krachtig en herkenbaar.”
 Vijf verhaallijnen op waargebeurde verhalen geïnspireerd
De film ‘Samen Leven volgens Achmea’ zet in op eerlijke emoties, levensechte mensen en een klassiek opgebouwde vertelvorm. In vijf op waarheid geïnspireerde verhaallijnen volgt de kijker personages die een ingrijpende, leven veranderende gebeurtenis meemaken en weer op de been worden gebracht door een breed netwerk aan behulpzame mensen en instanties. Achmea is hier er een van. De corporate movie is eerder dit jaar, in februari 2022, gelanceerd.

Jasper Claus van 1Camera: “Het concept van de film vindt zijn oorsprong in het inzicht dat als je iets vreselijks overkomt, het leven stil lijkt komen te staan. Het zijn dan de mensen om je heen die je er doorheen slepen. Deze combinatie van continuïteit en solidariteit raakt wat ons betreft de purpose van een (coöperatieve) verzekeraar als Achmea.” Het team heeft zich voor de verhalen in de film laten inspireren door tientallen ontdekte verhalen waarin continuïteit en solidariteit centraal staan. Over enkele van deze verhalen heeft 1Camera bovendien korte documentaires geproduceerd, die onderdeel zijn van de campagne.  

 True storytelling heeft effect
De corporate movie van Achmea is uitzonderlijk succesvol in het veroorzaken van positieve emoties bij de kijker. Dat bleek uit fMRI-onderzoek uitgevoerd door neuro-marktonderzoeksbureau Neurensics. Het effect van de film is het resultaat van de ‘true storytelling’-methode die is toegepast door corporate cinema agency 1Camera, verantwoordelijk voor het concept en de productie van de film. 
 https://www.cannescorporate.com/en/winners2022.php