Achmea en Clear.bio maken nieuwe diabeteszorg toegankelijk; Een betere gezondheid dichterbij voor mensen met diabetes type 2

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in Clear.bio. Deze HealthTech startup helpt mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) “de beste en meest gezonde versie van zichzelf te worden, met data in plaats van pillen”. Clear.bio heeft een digitale zelfhulp-tool ontwikkeld waarmee gebruikers eenvoudig het beste en volledig gepersonaliseerde dieet kunnen samenstellen en opvolgen in hun dagelijkse leven.

Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Deze investering sluit aan bij de missie van Achmea om samen maatschappelijke vraagstukken op te lossen rond de thema’s gezondheid, wonen & werken, mobiliteit en inkomen. Dat doen we samen met onze sterke merken – in dit geval Zilveren Kruis – om daarmee waarde te creëren voor de samenleving.

Gezonder met data
Piet Hein van Dam, ceo en founder van Clear.bio: “Realtime biodata, een slimme app en voedings-coaches (via de app) geven onze gebruikers 100% persoonlijk voedingsadvies en 24/7 hulp om zelf thuis hun eetgedrag en gezondheid te verbeteren. We brengen de zorg naar de patiënt in plaats van de patiënt naar de praktijk. Digitale zorgoplossingen zijn de toekomst: ze zijn op maat, realtime,  continu bereikbaar en geven veel meer gevoel van controle. Waar je ook bent, zelfs op vakantie. Wij zijn blij met de investering van Achmea in Clear.bio. Het is mooi dat daarnaast ook bestaande investeerders, zoals Future Food Fund en Antler, deze ronde meedoen. Daar spreekt vertrouwen uit.”

Katharina Maass, manager Achmea Innovation Fund: “Dit past in onze ambitie om te investeren in betaalbare digitale businessmodellen die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. In dit geval rond het thema gezondheid. En uiteraard sluit het ook goed aan bij de missie van Zilveren Kruis om gezondheid dichterbij te brengen voor iedereen.”

Verhogen zelfredzaamheid en kwaliteit van leven

Met hulp van Zilveren Kruis en maatschappelijk partner Diabetesvereniging Nederland heeft Clear.bio het afgelopen halfjaar twee pilots gedraaid met mensen met diabetes type 2. De resultaten van deze eerste pilots zijn veelbelovend op het vlak van gezondheid, patiëntmotivatie en zorgverlening. Veel deelnemers lukte het in 3 maanden om thuis hun ziekte tot stilstand of terug te brengen.

Deelnemer Karen Hosman (67): “Dankzij Clear.bio heb ik nu grip op mijn bloedsuikerspiegel. Ik ben in een halfjaar 17 kilo kwijtgeraakt. Van een BMI van boven de 30 zit ik nu op 25. Ik voel me gezonder dan ooit.”

Met meer dan 1 miljoen mensen in Nederland met diabetes type 2 vormt deze ziekte een enorm maatschappelijk probleem. En per week komen er duizend nieuwe patiënten bij. Dit zorgt voor stijgende zorgkosten en heeft uiteraard veel impact op de mensen zelf. Clear.bio leert ze zelfredzamer te worden en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast ontlast het ook zorgverleners.