VNAB event op 10 oktober a.s. in teken aansprakelijkheid

In september verschijnt de tweede VNAB Visie van dit jaar. Deze editie staat volledig in het teken van de branche aansprakelijkheid. In navolging van deze uitgave vindt op 10 oktober a.s. van 13.30 tot 18.30 uur het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum over dit onderwerp plaats.   Drie gastsprekers belichten dit thema vanuit een verschillende invalshoek
Piloot Menno de Kuyer hield een hoge dwarslaesie over aan een taxi-ongeval in Adibjan. Na zeven jaar procederen wist hij de KLM met succes aansprakelijkheid te stellen doordat de KLM niet had gedaan wat een goed werkgever behoort te doen. Een uitspraak die niet alleen in het voordeel van De Kuyer uitpakte, maar uiteindelijk ook voor de verzekeringsindustrie.

Prof. mr. Siewert Lindenbergh is als hoogleraar privaatrecht verbonden aan de Erasmus School of Law in Rotterdam. In 2013 publiceerde hij het boek Van smart naar geld, het verslag van tien interviews met slachtoffers van letsel, waaronder Menno de Kuyer, die daarvoor een ander aansprakelijk stelden en daarover procedeerden tot en met de hoogste civielrechtelijke instantie in Nederland.

Mr. drs. H.A.J. Tevonderen is als expert werkzaam bij Cunningham Lindsey Nederland en al meer dan 25 jaar gespecialieeerd in de behandeling van productaansprakelijkheids- en recallschades, In zijn voordracht zal Tef Tevonderen, gelardeerd met vele praktijkvoorbeelden, de voornaamste aspecen van recall- en productenaansprakelijkheidsschades de revue laten passeren in het licht van de dekking van de daarmee gepaard gaande schade onder de aansprakelijkheids- en recallverzekering.