Sprekers zakelijk deel Adfiz Najaarsevent bekend

Op woensdag 20 september organiseert Adfiz bij InnStyle in Maarssen het Adfiz Najaarsevent, de opvolger van het Particulier Platform en het Zakelijke Platform. De dag bestaat uit drie delen: de ochtend is voor de particulier adviseurs, de middag is voor de zakelijke adviseurs. En tussen de dagdelen is een algemeen plenair programma met de Prinsjesdag update van Lindenhaeghe en een keynote van Marieke Blom, hoofdeconoom van ING. 

Interactieve expertsessies met praktijkcases

In de expertsessies worden  theorie en praktijk samengbracht. In elke  sessie spreken een externe expert en een Adfiz-lid met een bijzondere praktijkervaring over het onderwerp. Zij delen hun verhaal en staan klaar vragen te beantwoorden.

Particulier deel

 • Duurzaamheid – De afgelopen winter was de hoge gasprijs aanleiding voor veel particulieren om na te denken over verduurzaming van de woning. Hoe kun je als financieel adviseur helpen bij het verduurzamen van woningen? Wat is je rol en hoe ver kan die gaan? 
 • Actief Klantbeheer – Actief klantbeheer staat al jaren hoog op vrijwel iedere ondernemersagenda, maar hoe geef je het duurzaam rendabel vorm. AI en digitalisering spelen daarbij zeker een rol.   
 • Actieve Transparantie – De wetgeving is nog steeds niet definitief, maar actieve transparantie van provisie en dienstverlening komt eraan. En Adfiz heeft een omvangrijk implementatieprogramma in de steigers staan.  

Algemeen deel

Spreker: Marieke Blom, hoofdeconoom ING
Vervolgens wordt om 12.00 uur een lunch geserveerd en gaat om 13.00 uur het algemene deel van het Najaarsevent van start. Daarvoor is Marieke Blom, internationaal hoofdeconoom bij ING, bereid gevonden om te komen spreken. Zij houdt zich binnen haar functie bezig met het analyseren en interpreteren van economische trends en relevante gebeurtenissen. Tijdens het Adfiz Najaarsevent zal ze het hebben over haar visie op de plannen van het kabinet, wat de economie het komende jaar gaat doen en hoe wij als financiële adviessector daarop kunnen inspelen.

Prinsjesdag update
Wat is meegenomen van het Zakelijk Platform is de Prinsjesdag update. Daags voor het Adfiz Najaarsevent worden namelijk de miljoenennota en rijksbegroting voor 2024 gepresenteerd. De inhoudelijk specialisten van Lindenhaeghe halen dan weer een nacht door om inzicht te kunnen geven in welke maatregelen het meest relevant zijn voor het vakgebied en wat dat betekent voor adviseur en zijn/haar klanten.

Zakelijk deel

 • Financieel Fit – Werkgevers worden zich steeds bewuster van de waarde van financieel fitte medewerkers. Welke kansen liggen hier voor jou als adviseur, wat kun je werkgevers aanbieden en hoe wordt daarop gereageerd? We spreken een adviseur en zijn klant over hoe zij financieel fit gesprekken aanpakken. Janna Schenk (Directeur Financiële Planning, Ecclesia) en(Edward van Vierzen, Head of Employee Experience Nationale Nederlanden vertellen hoe zij financieel fit gesprekken aanpakken.
 • Cyber – De zorgen over cyberrisico’s worden ieder jaar groter, en toch blijft het vaak complexe technische materie. Onbekend maakt onbemind, maar met de juiste basiskennis en ervaring kun je bewezen succes boeken bij ondernemers. Een sessie vol lessen uit de praktijk. Een sessie vol lessen uit de praktijk en wordt verzorgd door Marie-Louise de Smit (Broking Manager Cyber, Aon) en Jan Ganzeveld (Directeur Bakker Ganzeveld Assurantiën).
   
 • Pensioen – De Wtp is een feit en de transitieperiode is begonnen. In deze sessie gaan we in op wat er op je af komt als pensioenadviseur, hoe je je weg vindt door het woud aan informatie en welke stappen je wanneer moet maken. In deze sessie komen o.a. de volgende zaken aan bod:
 • De stand van zaken
 • De voordelen van de nieuwe pensioenwet voor werkgevers
 • Eerbiedigende werking voor regelingen met een progressieve premie; wat mag nog wel en wat niet meer?
 • Regelingen met restitutiebeding
 • Rol adviseur bij informatieplicht uitvoerders; bijvoorbeeld UPO voor en UPO na
 • Fiscale V&A Centraal Aanspreekpunt Pensioenen

De sessie wordt gegeven door Herman Kapelle (Bijzonder hoogleraar Fiscaal Pensioenrecht, VU Amsterdam) en Jurre de Haan (Beleidssecretaris Pensioenen, VNO NCW).

Dagprogramma

Het programma van het Adfiz Najaarsevent ziet er dan als volgt uit:

09.30 – 10.00 uur:    Ontvangst deelnemers op ‘netwerkplein’
10.00 – 12.00 uur:    Blok Particulier
12.00 – 13.00 uur:    Lunch op ‘netwerkplein’
13.00 – 14.00 uur:    Blok Algemeen
14.00 – 14.30 uur:    Pauze op ‘netwerkplein’
14.30 – 16.30 uur:    Blok Zakelijk 
16.30 – 20.00 uur:    Borrel en buffet op ‘netwerkplein’

Aanmelden