WCRI: Long COVID had gevolgen voor zes procent van de werknemers met COVID-19-claims in 2020 en 2021

Uit een nieuwe studie van het Workers Compensation Research Institute (WCRI) blijkt dat 6% van de werknemers met COVID-19 Long Covid ontwikkelt, en veel van deze werknemers bleven een jaar na hun infectie medische zorg ontvangen. Deze studie is een uitbreiding van eerdere gegevens uit het begin van de pandemie en toont aan dat het aantal gevallen van lange COVID aanhoudt voor infecties tot 2021.

“Onze belangrijkste conclusies voor beleidsmakers en belanghebbenden op het gebied van werknemerscompensatie zijn dat een aanzienlijk deel van de werknemers met COVID-19-infecties last bleef houden van Long COVID en dat dit een belangrijke oorzaak was van de claimkosten”, aldus Ramona Tanabe, voorzitter en CEO van WCRI. “Van alle werknemers met COVID-19-claims werd 6% behandeld voor Long COVID-aandoeningen, sommige meer dan een jaar na de initiële infectie. Bij een gemiddelde van 18 maanden na de infectie ontvingen deze werknemers meer dan 20 weken tijdelijke arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en ontvingen ze ongeveer $29.000 aan medische zorg.”

De studie, ‘ Long COVID in het Workers’ Compensation System’  in 2020 en 2021, biedt inzicht in het herstel van werknemers van COVID-19. Het onderzoek richt zich op de volgende vragen:

Wat is de prevalentie van Long COVID onder werknemers met COVID-19?

Wat zijn de kosten van langdurige COVID-claims?

Wat is de duur van tijdelijke arbeidsongeschiktheidsuitkeringen onder werknemers met Long COVID?

Wat zijn de kenmerken van de bedrijfstak en de werknemer die verband houden met Long  COVID? Hoe variëren de percentages van Long Covid tussen staten? Ga voor meer informatie over dit rapport of om een exemplaar te downloaden naar  https://www.wcrinet.org/reports/long-covid-in-the-workers-compensation-system-in-2020-and-2021