Voortzetting Holland Herstel Groep definitief een feit

De voortzetting van de Holland Herstel Groep, het gespecialiseerde reconditionerings- en asbestsaneringsbedrijf, is definitief een feit.  Op 10 augustus jl. heeft de vorige eigenaar Rentokil Initials het 56 medewerkers tellende bedrijf overgedragen aan de nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij  Nimbus Capital in Zeist. Binnenkort wordt een nieuwe directeur benoemd, die per 1 oktober a.s. in dienst zal treden. De operationele reconditioneringswerkzaamheden worden aangestuurd onder verantwoordelijkheid van het managementteam, dat bestaat uit de al langer bij het bedrijf werkzame Perry Kouwenberg, Manfred Roovers en Alex Smetsers; de asbestsaneringsactiviteiten worden uitgevoerd onder auspiciën van Nico van der Vliet, de oprichter van het bedrijf.

Het voortbestaan van de op zich financieel gezonde Holland Herstel Groep was eerder dit jaar onzeker na het besluit van eigenaar Rentokil Initials om alle niet-kernactiviteiten, waaronder HHG/Ureco, af te stoten. Een initiatief van de medewerkers die het bedrijf zelfstandig wilden voortzetten, zorgde er uiteindelijk voor dat beide bedrijven voor de markt behouden blijven. Een plan waarmee Rentokil Initials uiteindelijk akkoord ging met als voorwaarde dat er een ervaren directeur zou worden aangesteld. Die wordt, zoals gezegd, per 1 oktober a.s. aangesteld.

HHG/Ureco blijft zijn diensten – reconditionering na calamiteiten, asbestsanering en specialistische reiniging – met 56 medewerkers voortzetten vanuit alle zes vestigingen: Uden, Breda, Heinkenszand, Heythuysen, Mierlo en de meeste recente aanwinst Rotterdam. Het bedrijf is positief gestemd over de toekomst. “We zijn financieel gezond, beschikken over deskundige, goed gemotiveerde medewerkers en scoren gemiddeld bijna een ‘9’ op het gebied van klanttevredenheid. Bovendien hebben veel opdrachtgevers positief gereageerd op onze bedrijfsvoortzetting en stelt onze aansluiting bij de RGN, het landelijke samenwerkingsverband van regionale reconditioneringsbedrijven, ons in staat opdrachtgevers ook landelijk van dienst te kunnen zijn. We denken binnenkort ons personeelsbestand verder uit te kunnen breiden.”