VIDI maakt doorstart met zes experts (update)

VIDI, het expertisebureau dat recentelijk failliet is gegaan, gaat in afgeslankte vorm door met zes van de ca. 30 schade-experts. Daarnaast zal VIDI een beroep blijven doen op ZZP-ers. Vandaag (woensdag 20 juli) heeft VIDI overeenstemming bereikt met de curator over een doorstart onder dezelfde naam. Het werkgebied  blijft expertise en onderzoek op het gebied van brand, avp en reisschades, waarbij het zich volgens directeur Wim de Hoog richt op de gehele markt, waaronder de volmachtmarkt. ” We hebben van enkele klanten de toezegging dat  zij bij een doorstart van onze kant weer met ons zouden gaan samenwerken.”

In een persbericht stelt VIDI: ” Vandaag heeft de voormalige directie van VIDI een akkoord bereikt met mr. R.W.J.M. Schuurman, curator in faillissementen van VIDI Beheer B.V. en Vidi B.V.. over een voortzetting van de activiteiten nadat vorige week het faillissement was uitgesproken. Vanwege de bekendheid van VIDI in de relevante markt was een snelle doorstart noodzakelijk . Met de doorstart zijn de belangen  van de opdrachtgevers van VIDI  voldoende gewaarborgd. De rechter-commissaris, die toezicht houdt op de afwikkeling van beide faillissementen, heeft aan de doorstart ook zijn fiat gegeven.”

Zoals eerder aangegeven, zal de onderneming onder de naam VIDI haar werkzaamheden hervatten. Met de doorstart is volgens de directie  ook een deel van de werkgelegenheid  gewaarborgd. De onder handen werken van de in behandeling zijnde dossiers worden door VIDI verder  afgehandeld. Het postadres, de telefoon- en faxummer, alsmede de emailadressen en de website blijven ongewijzigd. Wat wel verandert, is het bedrijfsadres. Door de afslanking is het bedrijfspand aan de Spoortstraat in Borculo te groot voor de huidige bezetting. VIDI is dan ook op zoek naar een kleinere huisvesting. Tot die tijd zullen de werkzaamheden vanuit een ‘ kantoor-aan-huis’  worden verricht. ” De directe en medewerkers zijn ondanks de vervelende situatie waarin zij zijn komen te verkeren, tevreden met het snelle resultaat en hebben vertrouwen in de toekomst.”, aldus De Hoog