VbV en Legentic zijn partnerschap aangegaan voor het opsporen van gestolen voertuigen

Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) en Legentic zijn  een samenwerkingsverband aangegaan tegen voertuigcriminaliteit in Nederland, waarbij Legentic’s Sjerlok zal worden ingezet voor het lokaliseren van gestolen voertuigen. Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking om nog meer gestolen- en verduisterde voertuigen op te sporen voor alle schadeverzekeraars in Nederland.

“In Nederland worden jaarlijks meer dan 6500 auto’s gestolen. VbV wil één platform creëren en alle schadeverzekeraars in Nederland ontzorgen bij het opsporen en terugvinden van gestolen voertuigen”, zegt Edwin Karelsen, directeur bij VbV. Als non-profit organisatie willen wij bijdragen aan het landelijk verminderen van voertuiggerelateerde criminaliteit en fraude. En daarmee de schadelast te beperken. Dat doen we door gestolen voertuigen terug te halen en binnenkort ook met de mogelijkheid om verduisterde voertuigen daar aan toe te voegen. Legentic zal aanzienlijk bijdragen aan onze strategische marktbenadering.”

Deze samenwerking biedt VbV -en de bij het Verbond van Verzekeraars aangesloten schadeverzekeraars- toegang tot Legentic’s Sjerlok. Met als doel om jaarlijks zo’n 200 voertuigen terug te halen en daarmee tegelijkertijd verzekeringen beheersbaar te houden door de kosten van fraude en diefstal te beperken.

“Onze Big Hairy Audacious Goal (BHAG) is om eind 2024 dagelijks 100 diefstal- en fraudegevallen aan het licht te brengen. Deze overeenkomst met VbV is een grote stap in de richting van dat doel. We zullen nu aanzienlijk meer gestolen voertuigen voor de Nederlandse markt kunnen opsporen nu alle verzekeraars toegang krijgen tot de Legentic-tools”, zegt Espen Fjeldberg, CEO van Legentic. “Deze samenwerking is een geweldige opstap voor Legentic zodat we met vertrouwen andere maatschappijen in de EU kunnen benaderen en gezamenlijk de schadelast verlagen.”