Van Ameyde Waarderingen breidt verder uit met overname Noorderstaete rentmeesters

Met ingang van 1 september 2016 is Noorderstaete rentmeesters, een  rentmeesterskantoor gericht op taxaties, grondzaken, projectmanagement en het beheer van landelijk vastgoed, .onderdeel van Van Ameyde Waarderingen, de taxatie- en adviesdivisie van de Van Ameyde groep. Deze overname past in de strategie om verder te groeien als full-service taxatie- expertise en adviesbureau. Noorderstaete is een vooraanstaand kantoor op het gebied van grondzaken en beheer. Met deze overname versterkt Van Ameyde haar positie in deze nichemarkt en is er een betere geografische spreiding.Noorderstaete blijft voorlopig onder haar eigen naam opereren en blijft de huidige diensten met dezelfde mensen voortzetten vanuit de vestigingen Arnhem, Assen en Zwolle. In de nieuwe combinatie ontstaat er een bedrijf met ruim 50 mensen.

Qua doelgroepen en specialismen vullen de bedrijven elkaar perfect aan. Zowel de taxatie-activiteiten als de rentmeesterij worden versterkt. Jeroen van Lenthe, directeur van Van Ameyde Waarderingen: “met overnames van verschillende taxatiebureaus hebben we onze taxatie-activiteiten al sterk uitgebreid en nu is ook onze grondzakenafdeling aan de beurt.” Een belangrijk onderdeel van het dienstenpakket van Noorderstaete is het vakgebied van publiekrechtelijke schadevergoedingen. Het kantoor heeft veel ervaring en expertise met het behandelen van complexe claims. “Daar waar claimprocessen in de verzekeringsbranche steeds efficiënter worden ingericht door automatisering kun je in dit vak niet zonder deskundigen, dat is wat deze nichemarkt zo belangrijk maakt.”

Ook Noorderstaete onderstreepte de meerwaarde. “De combinatie creëert nieuwe mogelijkheden om ons dienstenaanbod te verdiepen en te verbreden. We kunnen gebruik maken van elkaars brede kennis en netwerk binnen de rentmeesterij en schade expertise.” Aldus Michiel de Koe, mede-directeur van Noorderstaete rentmeesters.