Troostwijk is sponsor geworden van de dubbelstoel in Artis. Met deze adoptie verbindt Troostwijk zich aan Artis en steunt zo het voortbestaan van Artis als instituut. Zodat mensen er ook in de toekomst geïnspireerd raken, zich verwonderen en leren over de natuur en zichzelf. De dubbele stoel met uitzicht op Lemurenland is van gietbeton en biedt bezoekers de kans voor een vis-à-vis of een tête-à-tête.
Een vis-à-vis of een tête-à-tête is een discrete ontmoeting waarbij twee personen elkaar onder vier ogen spreken. De sinusoïde-vormige leuning is zo gevormd dat twee mensen omgekeerd op ‘oorhoogte’ naast elkaar komen te zitten. Bezoekers kunnen daardoor intiem met elkaar spreken zonder het hoofd te draaien. De tête-à-tête stoel wordt daarom ook wel ‘roddel-stoel’ of ‘kus-bank’ genoemd.
Het granulaat in dit beton lijkt uit grind te bestaan. Het gietproces imiteert gebeeldhouwd steen als ‘faux stone’. De eerste experimenten met gietbeton vonden plaats rond 1800 in Engeland. Het proces werd gangbaar na 1840 en werd populair in de tweede helft van de 19de en de 20ste eeuw, voor de productie van tuinbeelden, tuindecoraties en architectonische onderdelen.