’
De Cheesy Toast Stack in St. Andrews, een plaats aan de oostkust van Schortland, biedt klanten een meeuwverzekering aan die dekking biedt tegen risico dat de door hen gekochte etenswaren worden ‘gestolen’ door zeemweeuwen. Klanten krijgen de mogelijkheid om £ 1 extra te betalen als ‘verzekering’ tegen het stelen van voedsel door meeuwenDe broodjeszaak heeft gezegd dat het zijn klanten een ‘meeuwverzekering’ zal aanbieden vanwege het grote aantal klanten bij wie hun voedsel door de vogels wordt gestolen.De eigenaar geeft als reden aan dat het onhoudbaar werd om gratis vervangingen voor het gestolen voedsel aan te bieden , dus krijgen klanten in plaats daarvan een ‘verzekering’ van £ 1 op voedsel aangeboden.
De gastronomische broodjeszaak vertelde aan The Telegraph dat het probleem van de ‘duikbombardementen’van meeuwen de afgelopen zomermaanden was geëscaleerd. Oprichter Sam Larg, 39, vertelt: “Als voedsel wordt gestolen, zullen we het altijd vervangen. Het voelde koud aan om het niet te doen, maar ik weet niet hoe lang het houdbaar is om lunch na lunch gratis weg te blijven geven. Sommige dagen vervangen we tientallen sandwiches. We bestaan al tien jaar en het is nog nooit zo erg geweest als deze zomer; het is volledig uit de hand gelopen. Dus we proberen gewoon een manier te vinden om met de situatie om te gaan. Wij denken dat het aanbieden van verzekeringen waarschijnlijk een goed idee is, omdat sommige klanten zich eigenlijk slecht voelen over het aannemen van gratis geschenken. We denken erover om de verzekering in te voeren en als we er aan het einde van de zomer winst uit halen, doneren we deze aan de plaatselijke voetbalclub of lokale goede doelen.”
Het komt nadat uit een onderzoek is gebleken dat, ook hoewel meeuwen graag de boterhammen willen stelen, ze nog steeds de voorkeur geven aan hun natuurlijke dieet van rauwe vis.Als ze de keuze hadden, toonden kuikens die waren grootgebracht met een ‘stedelijk’ dieet van brood en kattenvoer meer interesse in maaltijden die normaal gesproken via het foerageren binnenkwamen, zoals makreel en sprot.
Bron diverse Britse media