Scheepsverzekeraar EOC creëert met verhuizing expertiseactiviteiten kenniscentrum voor de binnenvaart in de vestiging in Zwijndrecht

tEOC, de onderlinge verzekeraar die is voortgekomen uit de fusie tussen efm onderlinge schepenverzekering en Oranje scheepsverzekeringen, heeft met de verhuizing van de expertiseactiviteiten vanuit het kantoor in Hardinxveld-Giessendam naar het pand aan de Scheepsmakerij 340 in Zwijndrecht een kenniscentrum voor de binnenvaart gecreëerd. De verhuizing sluit volgens directeur Ton van Dongen aan bij de EOC-strategie om ‘zeer tevreden leden’ te bedienenKortere lijnen, besparing van kosten en vooral alle kennis en services voor de leden onder één dak. Dat zijn de voordelen die wij als EOC zien met deze verhuizing. Door onze expertiseactiviteiten onder te brengen in Zwijndrecht, is het voor onze leden en verzekerden mogelijk om tijdens een bezoek aan ons kantoor alle disciplines te raadplegen. Er ontstaat een kenniscentrum. We zijn daarmee uniek in de binnenvaartverzekeringsmarkt”.

Marktleider

De onderlinge scheepsverzekeraar is in de loop van haar 177-jarig bestaan uitgegroeid tot de absolute marktleider in de binnenvaart. Het bedrijf telt momenteel ruim 80 medewerkers, verdeeld over de vestigingen in Meppel en Zwijndrecht. Behalve met verzekeringen voor de beroeps-, charter/passagiers- en pleziervaart en voor woonschepen houdt EOC zich bezig met activiteiten op het gebied van schade-expertise, inspecties, taxaties, keuringen en preventie.Het werken vanuit twee gelijkwaardige vestigingen in Zwijndrecht en Meppel, leidt volgens Van Dongen ook tot efficiëntievoordelen. “Wij werken als onderlinge verzekeraar met geld van onze leden en zijn er dus verantwoordelijk voor dat hun geld zo goed mogelijk geïnvesteerd wordt. De afgelopen maanden is daarom onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een verhuizing van de vestiging Hardinxveld naar Zwijndrecht.” De uitslag van het onderzoek was duidelijk: bijhuren van de begane grond (260 m2) in hetzelfde pand waar EOC al gevestigd is in Zwijndrecht, is de beste optie.

Van Dongen licht toe: “De begane grond is goed zichtbaar vanaf de weg en er is aanloop van scheepseigenaren vanwege de vestiging van maritieme bedrijven in de omgeving. Op de begane grond worden het assurantiekantoor Assumair (een volle dochter), de afdeling Advies & Verkoop en de buitendienst beroepsvaart gevestigd. Bijkomend voordeel van de vestiging op de begane grond is dat hier (potentiële) leden en verzekerden gemakkelijk ons kantoor kunnen bezoeken. Er is geen drempel om bij EOC binnen te stappen en we zijn nog beter zichtbaar.” Op de huidige vierde verdieping van het pand worden de schadeafdeling, expertise en preventie gevestigd. Van Dongen: “Deze afdelingen werken veel met elkaar samen. Daarnaast creëren we een ruimte waar presentaties en bijeenkomsten voor ledengroepen georganiseerd kunnen worden en deze ruimtes kunnen bovendien als vergaderruimte gebruikt worden.”