RGN NIVO NOORD neemt Van Gunst Asbestsanering over

 

RGN NIVO NOORD, een 1.000 medewerkers tellend facilitair en specialistisch schoonmaakbedrijf met vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle, breidt haar dienstenpalet uit met asbestsanering. Daartoe neemt het op 1 juni a.s. met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 Van Gunst Asbestsanering in Bolsward over, dat zich bezighoudt met asbestsanering en calamiteitenmanagement. Alle 35 medewerkers, inclusief de directieleden Rients van Gunst, Nis Baar en Pytrik van Gunst, maken de overstap mee.

Directeur-eigenaar Annette van der Meulen (3e van links bij de ondertekening) licht de overname als volgt toe: “Door de uitbreiding met asbestsanering kunnen we onze bestaande opdrachtgevers op het gebied van reguliere en specialistische reiniging en brand- en waterschade nog beter van dienst zijn en vanuit één loket een breder pakket aan professionele diensten aanbieden. Ik zie dan ook zeker mogelijkheden voor cross selling bij de bestaande klanten van zowel RGN NIVO NOORD als Van Gunst Asbestsanering. Bovendien is asbestsanering een groeimarkt, niet in de laatste plaats door de wettelijke verplichting dat in 2024 asbest van alle daken en gevels van gebouwen dienst te zijn verwijderd. Behalve via onze vier vestigingen (incl. Bolsward) hopen we asbestsanering ook via de andere vestigingen van RGN te kunnen aanbieden”, aldus Van der Meulen, die in de krachtenbundeling ook een voordeel ziet voor de positie van NIVO NOORD op de arbeidsmarkt. “Zo kunnen we bijvoorbeeld ons personeel ook via opleidingen de mogelijkheid bieden zich door te ontwikkelen als asbestsaneringsspecialist. “Wie goede werknemers heeft, heeft in mijn ogen nu eenmaal de toekomst.”

Van Gunst Asbestsanering, dat het afgelopen jaar een aanmerkelijke groei heeft doorgemaakt in de woningbouw en als dienstverlener na calamiteiten, behoort sinds maart van dit jaar tot de 13 gespecialiseerde asbestverwijderaars in Nederland die een licentie hebben verkregen van MiniContainment. Dit in Venlo gevestigde bedrijf heeft een speciale saneringsmethode ontwikkeld voor asbest, waarbij een doorzichtige plastic tent over de te saneren ruimte wordt geplaatst voor het verwijderen van kleinschalige asbesthoudende toepassingen in een beperkte ruimte. Hierdoor kunnen asbestsaneringswerkzaamheden sneller, efficiënter en goedkoper worden uitgevoerd.