Reconditioneringsbedrijf BELFOR gecertificeerd voor keurmerk Duurzaam Herstel

BELFOR heeft zich gevoegd bij het rijtje reconditionerings- en herstelbedrijven dat is gecertificeerd voor het keurmerk Duurzaam Herstel. Daarmee sluit het reconditioneringsbedrijf zich volgens Angelica Gravendijjk van Duurzaam Herstel aan bij de koplopers in duurzame reconditionering in ons land. Recentelijk overhandigde zij BELFOR-directeur Leo Mulder het certificaat behorende bij het keurmerk Duurzaam Herstel.

BELFOR  is wereldwijd een leidende dienstverlener rondom calamiteiten met meer dan 12.000 medewerkers verspreid over vier continenten. In Nederland werkt het bedrijf vanuit de vier vestigingen: Alkmaar, Weesp, Rotterdam en Heerlen. Hoewel men bij BELFOR trots is op het behalen van het certificaat Duurzaam Herstel, was het voor het bedrijf naar eigen zeggen geen verrassing. “Bij BELFOR staat duurzaamheid en MVO(maatschappelijk verantwoord ondernemen)  hoog op de prioriteitenlijst. Via het ‘BELFOR Cares’ -programma via de vestigingen worden kleinschalige goede doelen ondersteund  door praktische hulp aan te bieden. Ook is BELFOR betrokken bij Het Childright Fund en bracht men onlangs nog knuffels bij de kinderen in het brandwondencentrum. “Wij bieden onze dienstverlening met een human touch”, zegt Leo Mulder. ”Dat betekent dat we oog hebben voor het milieu, het welzijn van onze medewerkers en van de klanten. Wij vinden dit simpelweg belangrijk, maar het draagt ook bij aan de toekomstbestendigheid van ons bedrijf. Duurzaam Herstel heeft een programma dat hier op aansluit.”

Initiatief van verzekeraars

Duurzaam Herstel is een initiatief  van een drietal verzekeraars  – a.s.r., Aegon en Unigarant – die hiermee willen bevorderen dat het herstellen van brand- en waterschades op een milieuvriendelijke manier en met duurzame middelen gebeurt. Angelica Gravendijk, van Duurzaam Herstel: “Met het aansluiten van BELFOR hebben wij bijna alle reconditioneringsbedrijven aangesloten. Dit betekent niet dat wij er zijn, maar juist dat we nu gaan beginnen. Met de betere bedrijven aan boord, kunnen we jaarlijks de lat op gebied van duurzaamheid hoger gaan leggen. We zijn immers ambitieus en zullen samen met de bedrijven de weg inslaan naar een steeds duurzamere dienstverlening.”