Post hbo-opleiding Herstelcoach van Quasir geaccrediteerd

 

Quasir BV IN Wolvega heeft onlangs de SNRO-accreditatie ontvangen voor haar opleiding herstelcoaching. Het landelijk expertisecentrum klachten zorg en welzijn is het eerste Nederlandse bedrijf met een opleiding tot herstelcoach die geaccrediteerd is conform post hbo-standaarden. Vanwege de ontwikkelingen op het gebied van herstelcoaching en letselschade is Quasir voor het inhoudelijke gedeelte van de opleiding een strategische samenwerking aangegaan met ‘De Bureaus’, aanbieder van de herstelcoach’.

De accreditatie komt volgens Quasir op een moment dat herstelcoaching steeds vaker wordt toegepast in de letselschadebranche, met name in whiplashzaken. “Door vroege inschakeling van een herstelcoach kan vaak worden voorkomen dat een betrokkene in een negatieve spiraal terecht komt. Bijkomend effect is vaak een snellere afwikkeling van het schadetraject. Een win-win situatie dus voor alle betrokken partijen.”

 

Verbreding opleidingenpakket

De opleiding is gestart in september 2015. Herstelcoaching is een relatief nieuw vakgebied en dat betekent dat de opleiding ook bijdraagt aan het bepalen van de kaders van het vakgebied herstelcoaching. Inmiddels zijn er via de Quasir Academy 9 gediplomeerde herstelcoaches en de verwachting is dat dat aantal eind van dit jaar bijna verdubbeld zal zijn. Daarnaast is er ook belangstelling voor het vak herstelcoaching uit de vakgebieden die te maken hebben met personeelsbeleid, de zorg en verzuim. Opvallend is ook het hoge aantal cursisten met een arbeidsdeskundige achtergrond.

.

Net als bij de opleidingen klachtenfunctionaris en calamiteitenonderzoeker staan bij de herstelcoach de competenties onafhankelijkheid en oordeelvrij zijn centraal. Quasir gaat in het voorjaar van 2017 voor de derde keer de opleiding tot herstelcoach aanbieden. Vooraf worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Belangstellenden kunnen hun interesse hiervoor reeds kenbaar maken via het contactformulier op de website www.quasir.nl.