LSA, Slachtofferhulp Nederland en Verbond pleiten voor belastingvrije schade-uitkering voor letselschadeslachtoffers

De financiële compensatie die letselschadeslachtoffers krijgen zou vrijgesteld moeten worden van de ‘vermogenstoets’. Dat stellen Leo de Boer, directeur Verbond van Verzekeraars, Victor Jammers, Lid Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland en Geertruid van Wassenaer, voorzitter LSA, in een opiniestuk in Trouw. De drie organisaties roepen daarin de politiek op om voor letselschadeslachtoffers een uitzondering voor de vermogenstoets te maken.

 

Sinds 1 januari 2013 betaalt iedereen voor zorg die betaald wordt uit de ABWZ en WMO een eigen bijdrage die afhankelijk is van het eigen vermogen. Uitgangspunt is dat mensen met veel geld, extra moet bijdragen voor zorg. Dat klinkt logisch, maar niet in alle gevallen. Letselschadeslachtoffers kunnen hun vermogen van de een op andere dag flink zien stijgen door de toekenning van een bedrag dat bedoeld is om leed en toekomstige schade te compenseren tot het moment van overlijden. Deze groep mensen – zo’n 600 tot 700 per jaar – krijgt van het kabinet geen financiële vrijstelling voor de zogenaamde ‘vermogenstoets’, zoals bijvoorbeeld andere groepen slachtoffers dat wel kregen.

Een slechte zaak vinden Slachtofferhulp Nederland, het Verbond van verzekeraars en letselschadeadvocaten.

Het volledige opinieartikel kunt u hier lezen:file:///C:/Users/Jan/Downloads/Artikel_Trouw-_Veel_geld_na_letsel_en_nog_een_zorg_erbij%20(2).pdf.