FOCWA Specialisten verkent samenwerking met BOVAG 

                            

Bestuurders en secretariaat van FOCWA  Specialisten verkennen in gesprekken met BOVAG samenwerking tussen en eventueel samengaan van de twee brancheverenigingen.Vereniging FOCWA Specialisten, onderdeel van de Federatie FOCWA, is in gesprek met BOVAG over nauwe samenwerking. Samengaan van de twee organisaties wordt daarbij niet uitgesloten. Er zijn een aantal redenen aan te geven voor de gesprekken. Zo kennen de twee brancheverenigingen een grote overlap in leden. Een dubbellidmaatschap is voor veel bedrijven een onwenselijke situatie. Ook zit er de nodige overlap in de activiteiten van de twee organisaties. Denk aan juridische bijstand en advies op gebied van werkgeverszaken. Ook qua lobby en belangenbehartiging is er overlap.

Cor van Eijk, voorzitter van FOCWA Specialisten: “Als bestuur van FOCWA Specialisten zijn we er van overtuigd dat we er – in het belang van onze leden – goed aan doen om met BOVAG te praten over samenwerking. Vanwege de overlap in leden en dienstverlening. Maar ook omdat BOVAG over een sterkere lobby beschikt dan FOCWA.  Daarnaast is BOVAG een sterk keurmerk voor consumenten.”Naast samenwerking met BOVAG kijkt FOCWA Specialisten naar een andere optie om, net zoals nu het geval is, een zelfstandige vereniging te blijven binnen de Federatie FOCWA.  Het bestuur van FOCWA Specialisten verwacht in de loop van 2016 een beslissing te nemen over de toekomst van de brancheorganisatie.

 FOCWA Specialisten telt circa 650 leden en bestaat uit zes vakgroepen: Autopoetsbedrijven, Autorestauratiebedrijven, Autoruitherstelbedrijven, Bekleedbedrijven, Caravan- en Camperservicebedrijven en Motorfietsschadeherstelbedrijven