Duitse verzekeraarsorganisatie lanceren nieuwe ‘overstromingscheck’ met risicobeoordeling voor elke woonplaats

 

Hoe groot is het risico op zware regenval of overstromingen? De nieuwe overstromingscheck die door het Duitse Verbond van Verzekeraars GDV  is gelanceerd geeft hierover informatie voor meer dan 22 miljoen adressen in Duitsland. De tool kan gratis en zonder registratie worden gebruikt.De Duitse Vereniging van Verzekeraars (GDV) presenteert haar nieuwe online platform, de overstromingscheck. Huurders en eigenaren van onroerend goed kunnen nu snel en eenvoudig hun individuele risico op zware regenval en overstromingen bepalen. Het enige wat consumenten hoeven te doen is hun woonplaats in te voeren. gratis en zonder registratie.

“Hoewel extreme weersomstandigheden steeds vaker voorkomen, zijn 8,3 miljoen gebouwen nog steeds niet verzekerd tegen zware regenval en overstromingen”, zegt Anja Käfer-Rohrbach, adjunct-directeur van GDV. “Daarom is het des te belangrijker dat huiseigenaren hun persoonlijke risico begrijpen en daarnaar handelen.” Naast risicobeoordeling biedt de overstromingscheck ook waardevolle preventietips voor huiseigenaren en huurders.”Naast een verzekering tegen alle natuurlijke gevaren, moeten huiseigenaren ook zorgen voor overstromingspreventie voor hun huis. Iedereen die bouwt, moet immers beschermende maatregelen plannen tegen mogelijke overstromingen, afhankelijk van hoe kwetsbaar hun gebouw is,” adviseert Käfer-Rohrbach

De overstromingscheck geeft een risicobeoordeling voor 22,4 miljoen adressen in Duitsland en is gebaseerd op cijfers van de regionale overstromingsautoriteiten en de Duitse verzekeringsbranche. De check is nu beschikbaar op www.hochwasser-check.com.