BMT Surveys opent kantoor in Melbourne, Australië          

                         

Naast de vestigingen in de Benelux, Genéve en Londen heeft BMT Surveys nu ook een kantoor geopend in Australië. Vanuit het bestaande kantoorpand van de BMT Group in Melbourne, de enige importhaven van belang in het land, wordt met vooralsnog drie gespecialiseerde maritiem-technische schade-experts het gehele dienstverleningspakket van BMT Surveys aangeboden. “Daarmee zijn wij als BMT Surveys het eerste maritieme expertisebureau (nautisch & technisch) van deze omvang dat een vestiging heeft geopend in Australië. In het brede gespecialiseerde segment waarin wij werkzaam zijn, zijn ‘ Down Under’ vooral eenmansbedrijven actief,”, licht directeur Jeroen de Haas toe.

Over de keuze voor een vestiging in Melbourne, zegt hij: “Australië is vooral een exportland. Melbourne, gelegen in het zuidoosten van het land, is daarentegen een grote – en tevens de enige – importhaven van het gehele land. En daar doen zich nu eenmaal per definitie de meeste schades voor. Daarnaast vormt het nieuwe kantoor in Melbourne een prachtige strategische uitvalsbasis voor werkzaamheden in geheel Oceanië, Indonesië en de rest van zuidoost Azië, allen economieën in opkomst”, aldus De Haas, die het een prettige bijkomstigheid noemt dat de BMT Groep al met een in kantoor in Melbourne was gevestigd.

Het Australische kantoor van BMT Surveys staat onder leiding van Trevor Dove (links), die acht jaar ervaring heeft als marine-expert en sinds 2012 werkzaam is binnen de BMT Group, tot voor kort bij de divisie BMT Design & Technology. Hij is zowel geregistreerd (Chartered) Engineer als AMSA Surveyor (Australian Maritime Salvage Association) voor scheepvaartinspecties en heeft recentelijk het diploma Marine Surveying behaald. Hij wordt bijgestaan door James Nolan, die 14 jaar ervaring heeft als schade-expert bij London Offshore Consultants en sinds september vorig jaar in dienst is van BMT Surveys in Australië. Ook hij is geregistreerd als marine surveyor (AMSA). De Haas: “We hebben bewust gekozen voor native Australians. Zij kennen als geen ander de markt, de manier van werken en cultuur van het land. De beide experts worden gedurende dit jaar bijgestaan door nautisch expert Nick Dowden, voormalig kapitein en als ervaren schade-expert werkzaam bij BMT Surveys in Londen.