Artium Experts klaar voor schades aan windmolens op zee

Artium Experts, het gespecialiseerde maritiem- en technisch expertisebureau met vestigingen in Hoogeveen en Rotterdam, breidt haar werkterrein uit met schade-expertise en onderzoek bij schades aan windmolens op zee. Om voor deze groeimarkt in aanmerking te komen hebben twee schade-experts – Tom van Veen en Henk Wierda – bij Falck Safety Services in Amsterdam – de opleiding gevolgd die verplicht is gesteld voor het verrichten van werkzaamheden op offshore windmolens conform de voorschriften van de GWO (Global Wind Organisation).”

Falck Safety Services biedt veiligheidstrainingen voor personeel werkzaam in de windindustrie, zowel onshore als offshore. De Basic Safety Training (BST) bestaat uit vijf modules: working at heights, first aid, fire awareness, manual handling en sea survival. Het doel van de training is het voorzien in basisvaardigheden op deze gebieden volgens de standaard van de Global Wind Organisation (GWO). GWO is een samenwerkingsverband tussen eigenaren en producenten van windturbines met het doel een veilige werkomgeving te creëren voor personeel in de windindustrie.

“Hiermee zijn we als expertisebureau klaar om deze werkzaamheden voor verzekeraars, makelaars, advocaten en bedrijven uit te kunnen voeren. De technische expertise hadden we al in huis door onze ervaring met onshore windmolens. Door de GWO-opleiding voldoen we nu ook aan de wettelijke eisen voor de offshore parken”, aldus Van Veen en Wierda, die gespecialiseerd zijn op een breed martitiem-technisch gebied: aanbouw en garantie, aansprakelijkheid, CAR/EAR/Garantie, elektronica, landmaterieel, machinebreuk, marine casco en transport/montage.