ARN traint politie van Dubai

Zes leden van de Dubai Police Force – het politiekorps van Dubai – hebben bij ARN in Tiel een training gevolgd om veilig te kunnen omgaan met hybride- en elektrische auto’s die door een ongeval beschadigd zijn geraakt. ARN ontwikkelde deze training in samenwerking met opleidingsinstituut Falck Risc, als onderdeel van een uitgebreide training voor hulpdiensten.ARN: “Ook in Dubai, hoofdstad van het gelijknamige emiraat dat deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten, rijden in het straatbeeld steeds meer hybride en elektrische auto’s rond. Voor de Dubai Police Force was die ontwikkeling reden genoeg om bij ARN een training te volgen die agenten bewust maakt van de potentiele risico’s die kunnen ontstaan als een hybride of elektrische auto betrokken raakt bij een ongeval.”

Voor deze training ontving ARN de delegatie in hun trainingslocatie in Tiel. Rob van der Linden, projectleider bij ARN: “In opdracht van Falck Risc hebben wij in het verleden een training ontwikkeld om hulpdiensten veilig te leren omgaan met beschadigde hybrides en EV’s. Op die manier hebben zes politieagenten uit Dubai bij ons in Tiel deze training gevolgd, als onderdeel van een meer uitgebreide cursus die op eigen locaties van Falck Risc heeft plaatsgevonden.”

Volgens Van Der Linden is het belangrijk dat de cursisten uit Dubai de opgedane kennis nu verder gaan verspreiden onder andere hulpdiensten, zoals brandweerlieden en ambulancepersoneel: “De politie is meestal als eerste ter plaatse bij een ongeval, en zal dan ook hulp moeten verlenen. In die zin is het logisch dat het politiekorps van Dubai een aantal agenten deze training heeft laten volgen. Dubai Police Force heeft overigens zelf ook al een aantal hybrides en elektrische auto’s in het wagenpark, zoals een BMW i8 en een hybride Porsche Panamera en de Toyota Prius. Tijdens de training hebben we de nodige onduidelijkheden kunnen wegnemen, bijvoorbeeld over de risico’s wanneer een elektrische auto te water is geraakt. Voor duikers van de brandweer bestaat daarbij geen extra risico.