Allianz 2023 detecteert vorig jaar 10% meer fraudeclaims dan in 2022

Allianz Commercial meldt vorig jaar voor  £77,4 miljoen aan claimfraude te hebben gedetecteerd, 10% meer dan de £70,7 miljoen in 2022. Het gaat grotendeel om fraude bij het indienen van schadeclaims en  voor  £1,95 miljoen aan fraude bij het aanvfrageb van de verzekeringen. .De huidige crisis op het gebied van de kosten van levensonderhoud heeft volgens de zakelijke verzekeraar een aanhoudende impact op bedrijven, waarbij de financiële worsteling  leidt tot een grotere dreiging van verzekeringsfraude.

De detectie van claimsfraude is in totaal met 10% toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar dankzij het gebruik van de machine learning-tool van Allianz, Incognito, waardoor de detectiepercentages zijn toegenomen, naast het gerichte  werk van de claimvalidatieteams. Belangrijke trends zijn onder meer een duidelijke toename van pogingen tot het gebruik van valse ‘Confirmed Claims Experience’ (CCE’s), het zakelijke e equivalent van een no-claimbonus, waaruit een mogelijk verband blijkt met identiteitsdiefstal van echte bedrijven. Terwijl in 2022 het aantal ‘crash for cash’-motorongevallen daalde, werd deze trend in 2023 gekeerd met een stijging van 25% in het aantal verwijzingen.

Andere trends op het gebied van autofraude zijn onder meer de aanhoudende problematiek waarbij bromfietsers en koeriers incidenten veroorzaken en in scene zetten. Allianz heeft ook soortgelijke ongevallen met fietsen en voetgangers geïdentificeerd, die in verband kunnen worden gebracht met de wijzigingen in de wegcode. Op casuyalty-gebied zet de toename van professionele fraude voort en binnen de property-arena registreerde Allianz een toename van 41% in onderzoeken met betrekking tot verwzijging vergeleken met 2022. Dit omvatte onder meer polishouders die eerdere claimgeschiedenis vervalsten en strafrechtelijke veroordelingen of bestuursmandaten niet openbaar maakten. van geliquideerde bedrijven

James Burge, hoofd fraudebestrijding bij Allianz Commercial, zegt: “We hebben in 2023 over de hele linie een stijging gezien op alle aspecten van verzekeringsfraude. Ons succes op het gebied van detectie en preventieve maatregelen ligt in de samenwerking tussen onze teams, met effectieve strategieën en ondersteuning van onze leveranciers en leiderschapsteams. We blijven gefocust op fraudedetectie om onze eerlijke klanten in 2024 te beschermen.”