Alarmcentrale SOS International haalt eerste getroffen vakantiegangers uit Noord-Italië terug naar Nederland

   Vijfhonderd Nederlanders die slachtoffer zijn van het noodweer in Noord-Italië worden vandaag (zaterdagmiddag 29 juli) opgehaald en met touringcars teruggebracht naar Nederland. Het noorden van Italië is afgelopen week geteisterd door zware onweersbuien, overstromingen en hagelstenen ter grootte van tennisballen. Met meer dan 1500 telefoontjes en vele nieuwe meldingen staat de telefoon bij SOS International dan ook roodgloeiend. Naar schatting zijn duizenden Nederlandse vakantiegangers getroffen door het extreme noodweer.

Meer dan 200 auto’s van verzekerden die met SOS International contact hebben gezocht zijn zo ernstig beschadigd dat terugrijden naar Nederland onmogelijk is geworden. Normaal gesproken wordt de schade dan gerepatrieerd of wordt er een vervangende  auto geregeld. Echter door het grote aantal schadegevallen is dit in veel gevallen niet mogelijk. Voor vakantiegangers die niet meer zelf  naar huis kunnen rijden heeft SOS International daarom vervangend busvervoer geregeld.

SOS International heeft deze  busreis namens en voor alle Nederlandse alarmcentrales opgezet. Vandaag (zaterdag 29 juli) worden 500 Nederlanders opgehaald op meer dan tien verschillende campings en ophaallocaties en zullen zij zondagochtend weer in Nederland arriveren. Momenteel wordt bekeken wie wanneer precies wordt opgehaald. De gestrande Nederlanders worden ingedeeld per regio en zo naar Nederland gebracht waar ze op verschillende centrale plaatsen worden afgezet. Zondag en komende week zullen opnieuw bussen worden ingezet om mensen veilig naar Nederland te vervoeren.

Violette Hasselmeijer, Operationeel Directeur bij SOS International over de repatriëring: “Ik ben  ontzettend trots op ons team van SOS International hulpverleners die de afgelopen weken overuren hebben gemaakt om goede zorg te leveren aan de vele gestrande Nederlanders in Noord-Italie. Het is natuurlijk verschrikkelijk voor deze Nederlanders dat zij hun  vakantie letterlijk in het water  hebben zien vallen, daarom vinden  we het belangrijk deze mensen te ontzorgen met het faciliteren van een veilige terugreis naar Nederland. Onze hulpverleners zijn ook ter plekke om te zorgen dat de achtergebleven voertuigen zo snel mogelijk naar huis komen.”