Wat zijn de veiligheidsrisico’s van de ontwikkelingen in de transitie naar duurzame energiebronnen? Wat is de meest optimale manier om kennis te delen tussen veiligheidsregio’s? Zestig studenten gaan aan de slag met het bedenken van innovatieve oplossingen of oplossingsrichtingen voor veiligheidsvraagstukken van onder andere het IFV.
Dit project Jong talent aan het woord is een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het doel is om de studenten uit te dagen om, samen met de opdrachtgevende organisaties, oplossingsrichtingen te vinden voor verschillende vraagstukken. Innovatief denken, creativiteit en ‘out of the box denken’ staan hierbij centraal. Het IFV heeft op het gebied van fysieke veiligheid drie vraagstukken aan de studenten voorgelegd:
- Wat is de meest optimale manier om kennis te delen tussen veiligheidsregio’s?
- Wat zijn de veiligheidsrisico’s (voor de hulpverleners) bij de ontwikkelingen van de energietransitie?
- Hoe kunnen technologische innovaties worden toegepast in de hulpverleningssector?
Samenwerking studenten en IFV
De nieuwe en frisse manier van kijken naar de vraagstukken door de studenten maakt deelname aan dit project interessant voor het IFV. De studenten krijgen de kans om vernieuwende oplossingen te bedenken voor praktijkvraagstukken en maken als jonge professionals kennis met het werkveld.
Eind november presenteren de studenten hun ideeën voor de vraagstukken. Dan wordt duidelijk wat de samenwerking met studenten heeft opgeleverd en hoe het IFV aan de slag gaat met de uitkomsten.
Bron IFV