Nautisch verzekeraar Wind Nautical Insurance eerste Lloyd’s Coverholder in Nederland en België

Wind Nautical Insurance uit Heerenveen is toegelaten tot de zeer selecte groep van Lloyd’s Coverholders. “Met de erkenning van Lloyd’s en de overname van de portefeuille van het Belgische verzekeringskantoor AMB GJW Verzekeringen, zetten we ons stevig op de kaart in de Benelux en een eerste stap naar een internationale portefeuille”, stellen Henricjan Wind en René Nagelhout van Wind Nautical Insurance. “Lloyd’s is bijzonder blij dat er met Wind Nautical een Coverholder bijkomt die zowel een vestiging in Nederland als in België heeft”, geeft Ralph van Helden, Benelux Regional manager bij Lloyd’s, aan. “De jarenlange ervaring van Annemarie Bouweraerts met Lloyd’s, in combinatie met het enthousiasme van de mensen bij Wind, is een prima combinatie.”

Om toegelaten te worden tot Lloyd’s ondergaan zowel het bedrijf, als de personen die underwriting a uthority krijgen, een zeer uitgebreide screening. Henricjan Wind: “Wij zijn ruim negen maanden bezig geweest met deze aanvraag en half januari kregen wij de toestemming van Lloyd’s. Het is voor ons een zeer belangrijke erkenning. Er zijn in de Benelux maar een handvol verzekeringskantoren die hiervoor in aanmerking komen omdat de toelatingseisen erg streng zijn. Als coverholder kunnen wij op maat diensten leveren aan een snel veranderende watersportbranche.”Deze erkenning geeft daarnaast de mogelijkheid voor andere intermediairs om zich als sub-broker aan te sluiten bij Wind Nautical Insurance zodat ook zij gebruik kunnen maken van dit unieke product voor de watersportbranche.

Met de overname van de portefeuille van AMB GJW Insurance zet Wind Nautical Insurance haar internationale ambitie kracht bij. Door de overname in België groeit de portefeuille van Wind Nautical Insurance fors. Anne-Marie Bouweraerts is in België een bekende persoonlijkheid in de watersportwereld. René Nagelhout: “We werkten al samen met Bouweraerts en wilden deze samenwerking naar een hoger niveau tillen. Hiermee geven we onze internationale ambities vorm. De vertrouwde naam Wind past uitstekend bij de internationale ontwikkeling van ons bedrijf.” Als gevolg van de overname gaat AMB GJW Verzekeringen verder als AMB Nautical Insurance en is afgelopen week het nieuwe kantoor in Antwerpen geopend.