Peppol-onderzoek: Driekwart ondernemers afgelopen jaar te laat betaald door klanten

Het afgelopen jaar werd 76% van de ondernemers weleens te laat betaald door klanten. Bij 13% gebeurde dit zelfs bij minimaal 10% van de facturen, veelal door vertraging vanuit de klant. Dit blijkt uit representatief onderzoek door DirectResearch in opdracht van de NPa.

Hoewel 57% van de ondernemers e-facturen kan versturen, doet bijna de helft (48%) dit nooit. Zij factureren alleen via pdf of een papieren factuur, terwijl de kans op vertraging daarmee groter is dan bij e-factureren via Peppol, dé internationale standaard voor het verzenden, ontvangen en verwerken van elektronische facturen en orders. ZZP’ers en kleine bedrijven maken het minst gebruik van e-facturatie, terwijl Peppol juist ook voor hen interessant kan zijn door de toegankelijkheid van deze standaard.

Mogelijke verplichting in Duitsland en België

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 71% van de ondervraagden zakendoet met België en Duitsland. Dit zijn landen waar wetswijzigingen besproken worden die e-facturatie via Peppol  verplicht gaan stellen in handel tussen bedrijven onderling, en handel met de overheid.