Marieke van Zuien benoemd tot CEO BNP Paribas Leasing in België en Nederland

BNP Paribas benoemt Marieke van Zuien tot CEO van BNP Paribas Leasing Solutions in België en Nederland (BeNe). Zij volgt in januari Antoine Lecomte op die na zes jaar aan het hoofd van de organisatie toetreedt tot het internationale managementteam.

Marieke werkt sinds 2007 bij BNP Paribas Cardif waar zij als Director CSR & Communicatie en Chief Commercial Officer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten en een sleutelrol vervulde in de herpositionering van het bestaande productaanbod. Sinds 2020 was ze onderdeel van de Raad van Bestuur van het BNP Paribas Cardif BeNe Cluster en eindverantwoordelijk voor sales en marketing in zowel België als Nederland.

Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland: “De aanstelling van Marieke laat zien dat talent binnen BNP Paribas de mogelijkheid krijgt om in verschillende posities ervaring op te doen en door te groeien. Het bewijst dat klanten en medewerkers profijt hebben van de interdisciplinaire aanpak gericht op de uitwisseling van kennis en innovatie binnen ons netwerk. Marieke heeft zich bij BNP Paribas Cardif bewezen als een creatief manager die met de lancering van verschillende strategische initiatieven de groei van de organisatie heeft versneld. Ik kijk ernaar uit dat zij deze ervaring nu kan toepassen als CEO van BNP Paribas Leasing Solutions in België en Nederland.”

 Marieke van Zuien, CCO BNP Paribas Cardif: “BNP Paribas Leasing Solutions ontwikkelt creatieve financieringsoplossingen om de commerciële en duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te versnellen. Ik ben erg enthousiast over de manier waarop we met asset financiering onze klanten ondersteunen duurzame groei te realiseren en tegelijkertijd oplossingen aanbieden om de circulaire economie een stap dichterbij te brengen. Ik kijk ernaar uit om met de teams in België en Nederland deze activiteiten verder vorm te geven en het aanbod van BNP Paribas in deze groeimarkten te versterken.”