Kredietverzekeraar Coface Nederland benoemt Eelco Ouwerkerk tot CCO

Cofaceheeft Eelco Ouwerkerk (42) benoemd als de nieuwe Chief Commercial Officer voor de kredietverzekeringsactiviteit van de branch office in Nederland.

“ Bekend om zijn vermogen om verzekeringen naadloos te combineren met technologie, brengt Ouwerkerk meer dan alleen branchekennis mee: hij draagt een familie-erfgoed met zich mee dat diepgeworteld is in credit management”, aldus Coface. “ De grootvader van Ouwerkerk, Nico Dongelmans, was een pionier op gebied van credit management en bovendien mede-oprichter van Graydon. Deze ondernemersgeest werd verder gedragen door de vader van Ouwerkerk, John, die oprichter was van Eurocollect, een internationale dienstverlener op gebied van kredietverzekering, incasso en factoring. Met deze benoeming bij Coface betreedt Ouwerkerk het veld van ‘credit risk’ en neemt hij zo de fakkel van zijn voorvaderen over.”

De kredietverzekeraar vervolgt: “ Met ervaring in diverse sectoren en klanten actief in EMEA, APAC, en de Verenigde Staten, brengt Ouwerkerk een schat aan ervaring mee vanuit rollen in algemeen management, sales en marketing, laatstelijk als Managing Director bij assurantietussenpersoon Aon. Zijn affiniteit met innovatie in de sector blijkt onder andere uit “The InsurTech Book” – een Amazon bestseller waarvan Ouwerkerk mede-auteur is. Zijn toewijding aan levenslang leren blijkt uit zijn talrijke branche-accreditaties zoals Registermakelaar in Assurantiën (RMiA), als ook uit zijn masteropleidingen aan Nyenrode Business University en Universiteit van Amsterdam in algemeen management, verzekeringen, risicomanagement en compliance.”

“Eelco brengt een mix van innovatie en robuuste ervaring naar Coface. We verheugen ons te ervaren hoe deze mix de uitrol van onze strategie kan versnellen, waarbij Coface zich ontwikkelt van kredietverzekeraar naar dienstverlener op het gebied van credit management in de breedte,” zegt Edwin Busio, Country Manager en CEO van Coface in Nederland. “Terwijl we ons huidige groeipad in Nederland vervolgen, hebben we er vertrouwen in dat Eelco Ouwerkerk ons zal leiden naar nieuwe gebieden van groei en echte impact zal maken voor onze gewaardeerde verzekeringsmakelaars en eindklanten.”

Bij zijn benoeming deelt Ouwerkerk mee: “Toetreden tot de directie van Coface in Nederland, een leider in kredietverzekeringen en risicomanagement, is een boeiende reis die traditie en innovatie combineert. De focus van Coface op verbreding van de dienstverlening in combinatie met geavanceerde datawetenschap, kunstmatige intelligentie en klimaatneutraliteit versterkt de pioniersrol in de industrie. Met overnames, strategische partnerschappen en duidelijke doelen toont Coface echte toewijding aan de toekomst. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team bij te dragen aan dit spannende verhaal, waarbij technologie en mijn diepgewortelde industrie-afkomst zullen ondersteunen om het verschil te maken.”