Froonacker Van de Witte sluit zich aan bij NDB Groep

Froonacker Van de Witte Assurantiën, gevestigd in Franeker, heeft zich aangesloten bij NDB Groep. Een strategische keuze waarmee Froonacker Van de Witte een nieuwe fase ingaat gebaseerd op de kracht van de combinatie. NDB Groep is onderdeel van de GGW Groep; een groep hoogwaardige verzekeringsmakelaars en volmachtbedrijven actief in Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

Froonacker Van de Witte is al ruim 80 jaar een betrouwbare en deskundige partner op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening voor zakelijke en particuliere relaties die zich thuis voelen bij een nuchtere en persoonlijke aanpak. Met 30 medewerkers is het kantoor uitgegroeid tot een gerenommeerd advieskantoor met een uitstekende reputatie op gebied van risicobeheer, schade- en inkomensverzekeringen en collectieve pensioenregelingen. Froonacker Van de Witte heeft daarbij een grote focus op de noordelijke zakelijke markt.

Anne Bergsma en Rein Pieter van de Witte: “De aansluiting bij NDB Groep en GGW Groep verstevigt onze positie in de Noordelijke markt, zorgt dat we verder kunnen investeren in de kwalitatieve ontwikkeling en professionalisering van onze dienstverlening en medewerkers en dat we kunnen blijven doorgroeien. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s van de NDB Groep en GGW Groep.”

De huidige aandeelhouders van Froonacker Van de Witte zullen de directie blijven voeren en tevens aandeelhouder worden binnen de GGW Groep. Zij blijven verantwoordelijk voor Froonacker Van de Witte en gezamenlijk met NDB Groep en GGW Groep zal verdere invulling gegeven worden aan de ambities, waarbij kwaliteit en een hoge mate van dienstverlening onveranderd de speerpunten zullen blijven.

NDB Groep

Met een sterke focus op kwaliteit, aandacht voor de medewerkers en een basis van individuele bedrijven is NDB Groep een groeiende groep van hoogwaardige assurantie-, hypotheek- en volmachtbedrijven op de Nederlandse markt. NDB Groep is in meerdere regio’s gevestigd en in elke regio beschikt NDB Groep over een sterke regionale positie met een focus op kwaliteit. Zowel binnen NDB Groep als GGW Groep zijn met name behoud van identiteit, cultuur en autonomie de basisprincipes van het groeps-DNA, tezamen met een lange termijn visie.

Binnen de GGW Groep werken gelijkgestemde ondernemers samen die vertrouwen, persoonlijke en betrokken relaties, verantwoordelijkheid en met name de sterke autonomie van hun bedrijven waarderen, in combinatie met de kracht, stabiliteit en de mogelijkheden van een grotere groep.

Jan de Boer: “Wij zijn enorm enthousiast dat Froonacker Van de Witte NDB Groep komt versterken. Wij zien duidelijk voordelen voor beide partijen door het samengaan binnen dezelfde groep. Door de samenwerking kunnen beide bedrijven hun strategische positie verder uitbreiden en gezamenlijk bouwen aan de toekomst.”

De transactie is afgerond heeft inmiddels goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten