Europese koepelorganisaties organiseren derde Retirement Week

Van 27 november tot en met 30 november vindt de derde European Retirement Week plaats. Het is een initiatief van een aantal Europese koepelorganisaties, waaronder Insurance Europe. In deze week debatteert een breed scala aan belanghebbenden over de toekomst van pensioenen in Europa. Ook is er aandacht voor de noodzaak van bewustwording onder burgers om te sparen voor hun pensioen.

De editie van 2023 bevat keynote speeches van Fausto Parente, uitvoerend directeur van EIOPA, Frances Fitzgerald MEP, Katarina Ivanković Knežević, directeur sociale rechten en inclusie (DG EMPL) Europese Commissie, Didier Millerot, hoofd van de eenheid Verzekeringen en Pensioenen (DG FISMA ) Europese Commissie.

Op maandag 27 november wordt de week geopend met een lanceringsevent. De week wordt vervolgd met presentaties en paneldiscussies die individueel worden georganiseerd door de elf deelnemende koepelorganisaties. 

Pensioenonderzoek 

Op dinsdag 28 november presenteert Insurance Europe de uitkomsten van het derde pan-Europese pensioenonderzoek. Bij deze derde editie hebben inwoners van 15 lidstaten, waaronder Nederland, hun mening gegeven. Een panel bespreekt deze uitkomsten. EFAMA organiseert een dag later een evenement over Defined Contribution regelingen. 

 

Het volledige programma met online evenementen kunnen jullie hier lezen.