Rapport RMS: Verzekerde bosbrandschades in Hawaï bedragen in totaal minstens $ 1 miljard

Verzekerde schades door de bosbranden die Maui en het Grote Eiland van Hawaï troffen van 8 tot 10 augustus zullen waarschijnlijk ‘minstens $ 1 miljard’ bedragen, volgens een rapport van Risk Management Solutions Inc., een bedrijf van Moody’s Analytics.

De schades zullen voornamelijk P&C- verzekeraars treffen met een aanzienlijk marktaandeel van particuliere en zakelijke vastgoedrisico’s in Lahaina, op het eiland Maui, maar het zal weken of maanden duren om de totale omvang van de verzekerde schade te bepalen.

Het rapport stelt  dat het Pacific Disaster Center en de Federal Emergency Management Agency schatten dat 2.207 gebouwen werden beschadigd of vernietigd tijdens de brand in Lahaina, en dat 2.719 werden blootgesteld. RMS merkte ook op dat “Lahaina’s relatief hoge gemiddelde eengezinswoningwaarde van $ 1,5 miljoen” bijdroeg aan de schaderamingen.

 

Het rapport geeft een overzicht van de drie grootste zakelijke schadeverzekeraars  in Hawaï op basis van directe premies voor property. Hoewel deze verzekeraars exposure hebben in Hawaï, “verwachten we dat grote verzekeraars   gemakkelijk zullen absorberen, aangezien zaken in Hawaï een klein deel uitmaken van hun totale verzekerde portefeuilles”, aldus het rapport.

 
 .